LG G4 Review

25.07.2015
LG G4 Review
Construcţie, design, ergonomie

Apărut ca un upgrade adus modelului G3, noul vârf de gamă LG G4 atrage prin ecranul de foarte bună calitate şi camera foto de 16MP cu mod de captură RAW şi focalizare asistată cu laser, adăpostite într-un corp cu design atrăgător şi finisaje premium.

LG G4 Review

Construcţie, design, ergonomie

Păstrând designul fluid cu detalii minimaliste şi ergonomie foarte bună, LG G4 continuă povestea de succes începută cu modelul G2 şi G3, plusând cu o serie de avantaje tot mai rar întâlnite la un smartphone high-end: acumulator detaşabil, memorie expandabilă, capace de schimb opţionale acoperite cu piele lucrată manual şi o cameră foto cel puţin interesantă. Evidenţiat de rama cu aspect metalic, ecranul de 5.5˝ este protejat cu un scut din sticlă foarte discret curbat la interior, având aplicat un tratament oleofobic şi filtru anti-reflexie de foarte bună calitate.

Mulţumită spatelui rotunjit, cu margini pornind de la 6,3 mm grosime şi ajungând la 9.8 mm în dreptul camerei foto, LG G4 dă impresia unui profil mult mai suplu decât este în realitate, forma carcasei permiţând şi manevrarea comodă în palme. În realitate, LG G4 este cu aproximativ 1mm mai gros decât modelul G3 şi cu 6 grame mai greu.

Privit din faţă, G4 arată aproape identic predecesorului său, find deosebit doar prin colţurile mai puţin rotunjite şi folosirea unei grile pentru difuzor mai îngustă.

Partea din spate oferă deja celebrul sistem de butoane Rear Key, obiectivul camerei foto, bliţul cu două LED-uri şi senzorul laser al camerei foto. Introdus odată cu terminalul G2, designul cu butoane de pe capacul posterior este acum un element emblematic al telefoanelor LG, chiar dacă utilitatea lor nu este mereu convingătoare. Designul adoptat pentru G4 este cea de-a patra iteraţie a acestui sistem de control de la LG, îmbunătăţit cu buton central uşor proeminent şi clapetă pentru volum adâncită, mai uşor de diferenţiat la atingere.

LG G4

În privinţa opţiunilor pentru personalizare, LG oferă modelul G4 în mai multe variante de culoare, respectiv trei tipuri de materiale pentru capacul detaşabil. În pachetul standard, LG G4 este livrat cu un capac finisat cu aspect metalic sau ceramic. Opţional, putem achiziţiona şi unul dintre capacele acoperite cu piele cusută, disponibile în patru variante de culoare.

Sub capac găsim un acumulator de 3000 mAh. Raritate pentru un telefon high-end, acumulatorul detaşabil poate fi înlocuit de utilizator fără a fi nevoie de instrumente speciale sau intervenţie în service. Tot aici, găsim slot-ul pentru cartelă micro SIM şi cel microSD, suportând capacităţi de până la 128GB.

LG G4 - capacul finisat cu piele naturală

Chiar dacă este un telefon de mari dimensiuni, LG G4 maschează foarte bine acest fapt prin designul bine gândit, care încadrează ecranul de 5,5” cu o ramă foarte îngustă. Ajutat şi de marginile subţiate, telefonul pare mai scund, mai îngust şi mai suplu decât alte telefoane din această clasă. Similar, greutatea este destul mică pentru un terminal atât de impozant, iar liniile curbate fluide ale carcasei îl fac să se muleze foarte bine în palmă.

Părţi pozitive

Design şi ergonomie
Rezoluţie şi culori ecran
Captură foto şi video
Redare media
Acumulator detaşabil şi memorie expandabilă

Părţi negative

Autonomia putea fi mai bună
Design asemănător cu modelul G3

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult