LG a anunţat G2 Mini: specificaţii mid-range şi ecran qHD de 4,7″

19.02.2014
LG a anunţat G2 Mini: specificaţii mid-range şi ecran qHD de 4,7

LG a anunţat acum o săptămână că va lansa versiunea Mini a celebrului său vârf de gamă G2, iar acest model şi-a făcut apariţia mai repede decât am fi sperat. Cei care ar fi dorit să descopere însă o versiune cu dimensiuni mai mici a excelentului G2, o idee care s-a materializat atât de bine în mâinile Sony, vor fi probabil dezamăgiţi de ecranul prea mare şi specificaţiile prea slabe.

LG G2 Mini oferă un ecran cu o diagonală de 4,7”, puţin cam mare pentru un terminal care poartă denumirea Mini şi cu doar 0,5” mai mică decât cea a modelului G2, iar rezoluţia acestuia este prea puţin atrăgătoare: 960 x 540 pixeli.

Noul terminal LG va fi oferit în trei versiuni hardware. Modelele LTE vor fi motorizate fie de un cip quad-core Qualcomm din familia Snapdragon 400 care va funcţiona la o frecvenţă de 1,2 Ghz, fie de un cip NVIDIA Tegra 4i care va funcţiona la 1,7 GHz. Anunţată acum un an, Tegra 4i este prima soluţie complet integrată de la NVIDIA şi oferă un procesor ARM Cortex-R4 în configuraţie 4-PLUS-1 şi un nucleu grafic GeForce ULP, G 2 Mini fiind primul telefon mobil care o foloseşte. Cea de-a treia versiune va folosi aceeaşi platformă Qualcomm, dar va fi Dual SIM şi va oferi doar conectivitate 3G.

Aceste platforme hardware vor fi însoţite de o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB, 8 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie detaşabilă cu o capacitate 2440 mAh. Lista de specificaţii mai include o cameră foto cu senzor de 8 MP, modelul cu tegra 4i urmând să primească un senzor mai mare de 13 MP. LG G2 Mini va folosi versiunea 4.4 a platformei Android şi obişnuitele opţiuni software de la LG.

Carcasa telefonului oferă acelaşi set de butoane Rear Key amplasate pe capacul posterior şi va fi disponibilă în mai multe culori. LG a anunţat că G2 Mini va fi lansat în Rusia în cursul lunii martie, Europa, Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu urmând să-l primească începând cu luna aprilie. Din căte am înţeles, modelul bazat pe soluţia Tegra 4i de la NVIDIA va fi comercializat doar în America Latină. Preţul recomandat de comercializare este momentan necunoscut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News