LG a confirmat că G Pro 2, versiunea mai mare şi îmbunătăţită a lui G2, va sosi în februarie

LG a confirmat că G Pro 2, versiunea mai mare şi îmbunătăţită a lui G2, va sosi în februarie

Celor de la LG li s-a făcut probabil milă de cei care aşteaptă noutăţi despre viitoarea versiune mai mare şi mai bine dotată a actualului vârf de gamă G2 şi au confirmat existenţa terminalului G Pro 2, acesta urmând să-şi facă debutul la sfârşitul lunii următoare, în cadrul Mobile World Congress 2014.

În primăvara anului trecut, LG a lansat Optimus G Pro, o versiune cu ecran mai mare şi o platformă ceva mai puternică a modelului de succes Optimus G. Ţinând cont de acest precedent, presa a speculat lansarea unei versiuni îmbunătăţite şi pentru deja celebrul model G2, acesta fiind aşteptată în cursul acestei primăveri.  Modelul Optimus G Pro a ocolit, cel puţin în mod oficial, teritoriul României deoarece acesta ar fi ajuns prea târziu pe piaţă şi s-ar fi suprapus cu noul G2, însă sperăm că de data aceasta nu vom mai fi uitaţi.

Dincolo de denumire şi perioada de lansare, LG nu a dezvăluit însă nimic în plus. Conform zvonurilor anterioare, G Pro 2 ar urma să ofere un ecran IPS Full HD cu diagonală de 6”, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 ceva mai rapid, 3 GB de memorie RAM şi software bazat pe versiunea 4.4 a platformei software Android.

LG G2 va avea în curând un urmaş mai puternic şi mai mare

Cu această ocazie, LG a anunţat şi performanţele diviziei sale de electronice în ultimul trimestru din 2014, aceasta incluzând şi LG Mobile. Numărul trei în topul producătorilor de telefoane mobile, după Samsung şi Apple, LG a înregistrat pierderi de aproximativ 29 de milioane de euro din cauza cheltuielilor mari de marketing şi publicitate. În acelaşi timp, compania s-a bucurat însă de o creştere a numărului de unităţi vândute de 54 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, confirmând creşterea continuă a popularităţii de care se bucură începând cu lansarea modelului Nexus 4. Viitorul G Pro 2 îi va permite să fructifice o piaţă pentru care este aşteptată o creştere consistentă în acest an, specificaţiile (neconfirmate) oferindu-i o armă puternica în lupta cu rivalii precum Samsung şi al lor Note 3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News