LG anunţă încă un smartphone de medie: modelul K8

17.02.2016
LG anunţă încă un smartphone de medie: modelul K8

Încă un smartphone LG a fost anunţat pentru Europa. Acesta poartă numele K8 şi se situează undeva între modelele K7 şi K10, anunţate anul acesta în cadrul târgului CES din Las Vegas. Este vorba despre un smartphone din gama mid-range, care va fi probabil listat la preţuri foarte mici în cadrul ofertelor operatorilor.

LG K8 este un smartphone deloc ieşit din comun, care vine cu un design simplu şi cu specificaţii de medie. Este vorba despre un terminal construit în jurul unui display HD (1280 x 720 pixeli) cu diagonală de 5”, cu 1,5 GB memorie RAM, procesor MediaTek MT6735 şi opţiuni de stocare internă de 8, respectiv 32 GB. Camerele foto au la bază senzori de 8 megapixeli pe spate şi 5 pentru camera frontală, iar acumulatorul de 2125 ar trebui să fie de ajuns pentru a asigura autonomie pentru o zi întreagă de lucru. Alte caracteristici notabile sunt la capitolul conectivitate, K8 integrând un modul Bluetooth 4.2 şi conexiune de date 4G.

Lansarea lui K8 vine la câteva zile distanţă de debutul târgului Mobile World Congress din Barcelona, unde este aşteptat noul LG G5. Compania a anunţat deja câteva smartphone-uri mid-range din gama Specialist X înainte de începutul acestui eveniment, ceea ce sugerează că noul K8 nu va primi prea multă atenţie în conferinţa de presă sau la standul companiei.

Momentan, K8 a fost listat pe site-ul LG Ungaria, fără un preţ sau o dată de lansare. Probabil că telefonul va fi disponibil în toată Europa în câteva săptămâni, însă preţul cu siguranţă că nu va fi foarte ridicat, având în vedere specificaţiile tehnice. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult