LG confirmă că G7 ThinQ va beneficia de un ecran OLED 19,5:9 cu breton

LG confirmă că G7 ThinQ va beneficia de un ecran OLED 19,5:9 cu breton

LG a început să comunice în mod oficial despre noul său flagship, modelul G7 ThinQ, pe care îl va lansa luna viitoare. Se pare însă că în ciuda faptului că există deja imagini la rezoluţii înalte cu dispozitivul pe internet, compania încă nu vrea să confirme prea multe detalii despre el. Ce avem însă este un comunicat de presă care prezintă display-ul telefonului, acesta fiind, conform LG, „cel mai performant şi luminos” din clasa sa.

Compania a dezvăluit că LG G7 ThinQ (care pare să fie numele final şi oficial al telefonului), va beneficia de un display FullView cu diagonală de 6,1” pe format 19,5:9. Acest lucru sugerează că în termeni de format, acesta va fi mai degrabă similar cu ecranul de pe iPhone X şi nu cu cel de pe alte dispozitive precum Galaxy S9 cu 18,5:9 sau alte modele 18:9. Acesta va beneficia de rezoluţie QHD+, care în cazul acesta înseamnă 3.120 x 1.440 pixeli, acesta fiind probabil telefonul cu cea mai mare rezoluţie în afară de cele câteva care beneficiază de panouri 4K.

Display-ul este construit pe tehnologia OLED şi este prezentat ca un display „Super Bright”, fiind evaluat la o luminozitate de 1.000 cd/m2. Compatibilitatea 100% cu standardul de culoare DCI-P3 asigură afişarea conţinutului HDR10 în parametri optimi. Utilizatorii vor avea de ales între mai multe moduri de afişare, în funcţie de preferinţe. Există un mod Eco, orientat către consum redus de energie, Cinema, Sport, Jocuri şi Experg. Modul Auto analizează conţinutul şi alege automat modul de afişare.

Imaginile oferite de către LG confirmă prezenţa unui decupaj în partea de sus a display-ului, însă şi faptul că va exista o funcţie software care poate acoperi zona din jurul „bretonului” pentru ca acesta să se confunde cu bara de notificări. Nu în ultimul rând, compania vorbeşte depre ceva numit „New Second Screen”, care ar putea fi un ecran secundar, sau o funcţie software. Descrierea LG sugerază că aici vor putea fi afişate notificările, această zonă putând fi decorată şi cu diverse culori pentru o experienţă personalizată.

Probabil că producătorul coreean oferă astfel de informaţii vagi intenţionat, pentru a atrage mai multă atenţie pe data de 2 mai, când va avea loc evenimentul de prezentare oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult