LG confirmă începerea producţiei de masă pentru ecrane flexibile

LG confirmă începerea producţiei de masă pentru ecrane flexibile

Prezentate de multe ori în ultimii ani aflate în diverse stadii de prototip, ecranele flexibile au ajuns în sfârşit la un nivel de perfecţionare ce permite demararea producţiei de masă. Anunţul făcut de LG în urmă cu puţin timp deschide calea pentru o nouă generaţie de dispozitive a căror construcţie nu mai trebuie să respecte constrângerile unui ecran cu suprafaţă rigidă şi plană, ce poate fi deteriorat iremediabil la prima căzătură sau lovitură puternică.

LG confirmă începerea producţiei de masă pentru ecrane flexibile

Pornind cu paşi mici, LG a confirmat începerea producţiei de masă pentru un ecran cu diagonală 6 inch, descris drept primul ecran OLED flexibil pentru dispozitive smartphone. Ecranul construit în întregime din substraturi de plastic va echipa un smartphone aşteptat să fie prezentat oficial în cursul lunii viitoare, însă compania promite că va lansa şi alte produse cu „performanţe îmbunătăţite şi design diversificat”. Totuşi, cel puţin în primă fază ne putem aştepta ca dispozitivele nou lansate să aibă carcasă rigidă, ecranul fiind în schimb mulat pe forma acesteia.

Potrivit altor surse, luna viitoare Samsung va dezvălui propriul smartphone cu design exotic, menit să pună în valoare noua generaţie de ecrane OLED. Din păcate cei care sperau la un smartphone care să flexeze fără să se rupă în buzunarele strimte de la pantaloni mai au ceva timp de aşteptat, deoarece progresul tehnologic nu pare să ajuns încă la acest nivel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult