LG G4 Pro, un upgrade pentru modelul G4, oferind carcasă metalică şi hardware îmbunătăţit?

LG G4 Pro, un upgrade pentru modelul G4, oferind carcasă metalică şi hardware îmbunătăţit?

Anunţat oficial la finalul lunii aprilie, noul vârf de gamă LG G4 a primit numeroase aprecieri pentru designul exterior reuşit, pus în valoare cu finisaje din piele şi diversificat cu mai multe variante de culoare. Cu toate acestea, fanii seriei care încă nu au apucat să achiziţioneze un exemplar ar putea să mai amâne momentul până după jumătatea acestui an, informaţiile circulate deja la bursa zvonurilor indicând pregătirea unui succesor, care ar urma să fie anunţat cu numele LG G4 Pro.

LG G4 Pro, un upgrade pentru modelul G4, oferind carcasă metalică şi hardware îmbunătăţit?

Prea multe detalii despre acesta nu sunt cunoscute deocamdată, însă este posibil ca LG să opteze pentru folosirea unei carcase metalice, care să diferenţieze mai bine noul telefon de modelul actual. În afară de impactul vizual deosebit, carcasa integral metalică ar putea fi aleasă şi pentru costurile de fabricaţie ceva mai reduse, bugetul economisit putând fi folosit pentru alte îmbunătăţiri la nivel de hardware.

Potrivit dezvăluirilor făcute de surse apropiate companiei, LG ia în considerare schimbarea actualei metode folosită pentru procesarea aluminiului în favoarea unui procedeu tehnologic numit CNC (computer numerical control), folosit deja la scară largă de Apple şi Samsung. Noile carcase modelate prin presare şi tăiate folosind procedeul CNC ar putea fi de mai bună calitate şi mai ieftine de produs.

Există şi posibilitatea ca noul smartphone livrat în carcasă metalică să fie de fapt un model de nişă, cum este seria Galaxy A de la Samsung – puţin mai ieftin decât un top de gamă şi cu hardware ceva mai slab, dar compensat prin folosirea unui design exterior atrăgător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult