LG G5, primul telefon LG cu design modular, este mai uşor de demontat şi reparat decât am fi sperat

07.04.2016
LG G5, primul telefon LG cu design modular, este mai uşor de demontat şi reparat decât am fi sperat

LG se numără printre puţinii producători care au ţinut cont de dorinţele utilizatorilor pentru includerea unui acumulator detaşabil, sau slot microSD pe modele smartphone din gama high-end. Însă odată cu trecerea la noul design modular opţiunile pentru extinderea funcţionalităţii şi în mod special repararea unui smartphone high-end cum este LG G5 au atins un grad nesperat de flexibilitate, stabilind un etalon de urmat pentru alţi jucători din piaţă.

Potrivit analizei făcută de specialiştii iFixit, cu puţină îndemânare putem demonta un telefon LG G5 până la ultima componentă, începând cu extragerea acumulatorului fixat într-un modul care conţine portul USB, difuzorul extern şi chiar unele antene.

După extragerea bateriei nu rămâne decât să desfacem două şuruburi şi nişte cleme, separând astfel ecranul de corpul carcasei Unibody, confecţionată dintr-un aliaj de aluminiu numit LM201.

Conceptul pentru design modular a fost preluat şi la componentele mai puţin vizibile, cum ar fi cele trei module pentru cameră foto, ecranul şi placa electronică, toate acestea putând fi extrase şi înlocuite fără prea mare dificultate.

Singurele aspecte mai puţin plăcute sunt folosirea unei cantităţi prea mari de adeziv pentru fixarea modului inferior şi lipirea ecranului de scutul din sticlă, costul înlocuirii acestora împreună fiind mai mare.

La final, LG G5  se alege cu un scor de 8/10 puncte, potrivit sistemului de evaluare iFixit. Spre comparaţie, rivalul Galaxy S7 edge a obţinut numai 3 puncte.

Citeste si Galaxy S7 edge – cât de greu este de reparat?

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult