LG G6 ar putea fi rezistent la apă şi mai rezistent la lovituri [VIDEO]

12.01.2017

Având în vedere frecvenţa materialelor de promovare pentru noul LG G6, este foarte posibil ca noul flagship corean să ajungă pe piaţă înainte de Mobile World Congress. Zilele trecute, compania prezenta detalii despre noul display pe care l-a dezvoltat pentru acest model, iar acum vine cu un clip de prezentare în care sugerează mai mult sau mai puţin direct funcţiile pe care G6 le va integra. Printre acestea se regăseşte şi rezistenţa la apă, ceva ce până în prezent doar Sony, Samsung şi Apple au adoptat pe modelele high-end.

Compania a lansat un clip de promovare în care mai mulţi utilizatori de smartphone-uri răspund la întrebarea „ce ar trebui să includă smartphone-ul tău ideal”. Aceştia vorbesc despre ecrane mai mari, dimensiuni mai mici, rezistenţă la apă, ecran rezistent la şocuri şi posibilitatea de a utiliza dispozitivul cu o singură mână. La final, toate aceste dorinţe sunt suprapuse în format text deasupra unui contur care descrue un smartphone. Deşi acest clip nu poate fi considerat un anunţ oficial, LG pare să sugereze că toate acestea vor fi incluse în noul său telefon.

Deja ecranul mai mare a fost confirmat, însă dimensiunile reduse ale carcasei sugerează micşorarea marginilor dispozitivului. Odată cu reducerea dimensiunilor, probabil că mai mulţi utilizatori vor putea să îl folosească cu o singură mână, sau poate achiar va exista un mod de utilizare care să ofere acces la toate capabilităţile cu un singur deget. Întrucât există deja destul de multe dispozitive rezistente la apă, ar fi chiar ciudat să vedem un G6 fără certificare IP67 sau IP68, iar la capitolul rezistenţă la şocuri este foarte posibil să vedem înlocuirea clasicului Gorilla Glass cu o soluţie proprietară.

Întrucât acest clip a fost lansat cu aproape două luni înainte de Mobile World Congress, evenimentul în care era aşteptată dezvăluirea noului LG G6, este posibil să asistăm la o lansare mai rapidă, probabil chiar în cursul lunii februarie. Momentan LG nu a oferit alte informaţii oficiale despre următorul său flagship.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult