LG G6 va fi livrat cu un display mai mare cu raport de aspect 18:9

LG G6 va fi livrat cu un display mai mare cu raport de aspect 18:9

LG G6 nu pare să fie mai mult decât o evoluţie a modelului V20, lansat în toamna anului trecut, însă compania coreană a dezvăluit că a dezvoltat pentru acesta un display neobişnuit. Spre diferenţă de modelele precedente precum G3, G4 şi G5, noul G6 va renunţa la diagonala de 5,2” în favoarea celei de 5,7”, cu un display QHD+ cu raport de aspect neobişnuit. Conform LG, noul display va oferi o experienţă mai plăcută în utilizare, rezoluţia extinsă oferind mai mult spaţiu pe ecran pentru anumite activităţi.

Display-ul LG pentru modelul G6 va fi primul model cu raport de aspect 18:9 (sau 2:1), care va oferi rezoluţie 2880 x 1440. La dimensiunea de 5,7”, acesta va beneficia de o densitate de 564 pixeli per inch, mai mult decât oferă alte smartphone-uri cu display-uri de dimensiuni similare. Panoul va fi unul de tip IPS, asemeni generaţiilor precedente şi nu OLED, cum ne-am fi aşteptat, având în vedere trendul dispozitivelor high-end concurente.

Compania consideră că acest nou format de display este evoluţia firească a smartphone-urilor, putând oferi o experienţă mai bună în vizionarea de clipuri video, în multitasking şi în utilizarea funcţiilor „dual screen” cu două aplicaţii afişate simultan. De asemenea, noul panou va fi mai subţire decât modelele anterioare, sugerând că G6 va veni într-un corp mai compact, iar funcţiile touch vor fi mai sensibile. Nu în ultimul rând, vizibilitatea în lumină naturală a fost îmbunătăţită, iar consumul de energie a fost redus cu 30%.

Vom afla probabil detalii complete despre LG G6 la MWC 2017, unde este aşteptată dezvăluirea oficială a dispozitivului, însă nu ne-ar mira să vedem fotografii spion şi informaţii neoficiale despre hardware-ul acestui model în săptămânile care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult