LG Pay: încă un producător de smartphone-uri oferă plăţi pe mobil

20.11.2015
LG Pay: încă un producător de smartphone-uri oferă plăţi pe mobil

LG intră în rândul altor producători de smartphone-uri lansând un serviciu de plăţi prin intermediul mobilului. După Apple Pay, Samsung Pay şi Android Pay, vine acum LG Pay, care va funcţiona, evident, exclusiv pe dispozitivele LG. Compania va oferi această capabilitate iniţial în Coreea de Sud, urmând ca apoi să o extindă şi către alte regiuni. Detaliile complete vor veni însă în spătămânile care urmează.

Momentan LG nu a explicat exact cum va funcţiona propriul său serviciu „Pay”. În timp ce Google şi Apple folosesc tehnologia NFC pentru a iniţia plăţi be bază de token-uri unice, Samsung oferă opţiunea de a folosi telefonul asemeni unui card de credit magnetic, putând interacţiona cu punctele de plată obişnuite, nu doar cu cele contactless. LG ar putea folosi oricare dintre aceste opţiuni sau poate că abordează o strategie complet nouă, însă cu siguranţă nu va folosi altă tehnologie, întrucât doreşte să implementeze LG Pay în smartphone-urile deja disponibile pe piaţă.

Un alt aspect al noului serviciu de la LG ar fi securitatea tranzacţiilor. Atât Apple, cât şi Samsung şi mai nou Google, oferă autentificare cu ajutorul amprentei pentru a realiza plăţi prin serviciile proprietare „Pay”. LG nu a lansat încă un smartphone cu asemenea capabilităţi, deci probabil că protecţia va fi implementată printr-un cod PIN. Acesta va adăuga timp în plus în realizarea tranzacţiei şi ar putea fi mai puţin sigur faţă de oferta concurentă.

Vom afla mai multe despre debutul LG Pay în Coreea de Sud în curând şi sperăm că nu va mai dura mult până când vom şti în ce alte ţări plănuieşte LG să îşi extindă serviciul de plăţi. Momentan Apple, Samsung şi Google nu au intrat pe piaţa din România cu servicii de plăţi pe mobile, lăsând astfel uşa larg deschisă pentru o companie concurentă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult