LG V30 ar putea fi primul smartphone cu display OLED din portofoliul companiei

17.05.2017
LG V30 ar putea fi primul smartphone cu display OLED din portofoliul companiei

Smartphone-urile cu display OLED nu sunt tocmai noi, Samsung folosind această tehnologie de mai mulţi ani. Pe urmele sale calcă acum şi alţi producători din China, precum Xiaomi şi OnePlus, însă concurenţa directă, precum Apple, LG, HTC sau Sony încă nu a adoptat această tehnologie. Se pare însă că anul 2017 va fi momentul în care smartphone-urile Samsung vor avea parte de o concurenţă mai aprigă la acest capitol, LG fiind următoarea companie care va integra un panou OLED în smartphone-urile sale high-end.

Conform The Investor, LG va implementa un panou OLED în următorul său smartphone de top, care urmează să fie lansat în această toamnă. Deşi nu a fost anunţat oficial, toată lumea aşteaptă cu mare interes noul LG V30, dispozitivul din gama flagship, care de obicei este folosit ca platformă de test pentru noi tehnologii, înainte de integrarea lor în modelele din gama „G”.

V30 va fi lansat cel mai probabil în luna octombrie, conform tradiţiei impusă de modelele V10 şi V20 şi va fi bazat pe cel mai puternic hardware disponibil în momentul apariţiei. În cazul în care Qualcomm nu va face trecerea la o nouă platformă mobilă, va fi vorba probabil despre un Snapdragon 835, 4 sau 6 GB memorie RAM şi un sistem dual-camera similar cu cel de pe G6. Display-ul OLED ar putea fi completat de un panou secundar în partea de sus, unde pot fi afişate notificări, informaţii rapide precum ora, data şi vremea, sau scurtături către aplicaţii.

Trecerea la un display OLED ar putea fi benefică şi pentru funcţii avansate precum Daydream VR de la Google. Tehnologia OLED asigură un timp de răspuns mic, rezoluţie mare şi un contrast greu de egalat de panourile LCD folosite până în prezent de LG. Cel mai probabil, aceste panouri vor fi fabricate în fabrica Gumi E5 a LG Display, pe care compania a înfiinţat-o de curând.

În cazul în care V30 va fi livrat cu un ecran OLED, cel mai probabil toate modelele flagship ale companiei vor urma acest exemplu, inclusig următorul model de top G7, care este aşteptat anul viitor în primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult