Light Phone 2 este dedicat celor care vor să ia o pauză de la smartphone-uri

02.03.2018
Light Phone 2 este dedicat celor care vor să ia o pauză de la smartphone-uri

Originalul Light Phone a reprezentat o gură de aer proaspăt într-o piaţă dominată de smartphone-uri din ce în ce mai sofisticate. Acesta propunea întoarcerea la telefonul mobil care poate doar să iniţieze şi să preia apeluri. Se pare însă că realitatea din zilele noastre este alta şi că utilizatorii au nevoie de mai mult decât un simplu receptor, întrucât comunicarea nu mai este de mult concentrată pe voce. Light Phone 2 nu se depărtează foarte mult de conceptul original, însă oferă ceva mai multă funcţionalitate, precum posibilitatea de a trimite mesaje, de a seta alarme şi de a te conecta la internet.

De fapt, Light Phone 2 este un smartphone deghizat într-o carcasă mică şi simplistă. La baza lui stă un sistem de operare bazat pe Android, numit LightOS, care este împins din spate de un procesor Qualcomm MSM8909W, 1 GB memorie RAM, 8 GB stocare şi antene pentru WiFi, GPS şi 4G. Toate acestea sunt integrate într-un corp puţin mai gros decât un card de credit (91 x 55 x 6.5-7.5 mm) în care se găsesc şi un acumulator de 500 mAh, un port USB Type-C, difuzorul şi microfonul pentru apeluri, senzor de proximitate şi un ecran e-ink de rezoluţie înaltă cu touchscreen.

La capitolul funcţionalitate, Light Phone 2 depăşeşte modelul original adăugând SMS-uri, salvarea de contacte şi posibilitatea de a seta o alarmă. Funcţii precum afişarea stării vremii, comenzi vocale, un calculator, dicţionar, redarea de muzică şi navigaţia sunt luate în considerare, însă nu este garantată implementarea lor înaintea lansării. De asemenea, există posibilitatea realizării unui parteneriat cu Uber sau Lyft pentru servicii de ridesharing. Practic, Light Phone 2 va putea realiza cam tot ce face şi un smartphone modern, însă fără acces la internet neîngrădit. E-mail-ul, mesageria instantă, aplicaţiile din Store şi browsing-ul sunt complet împotriva ideii din spatele acestui dispozitiv.

Compania Light a pornit o campanie pe Indiegogo pentru finanţarea producţiei, care avea ca obiectiv strângerea a 250.000 dolari. Aceasta a fost deja depăşită, în condiţiile în care un singur dispozitiv urmează să costă 250 de dolari americani pe perioada strângerii de fonduri. Versiunea finală urmează să coste 400 de dolari. Lansarea este programată pentru luna aprilie a lui 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult