Lumia 830 – imagini neoficiale cu primul smartphone Nokia “by Microsoft Mobile”

25.08.2014
Lumia 830 - imagini neoficiale cu primul smartphone Nokia “by Microsoft Mobile”

IFA 2014, expoziţia anuală programată să înceapă peste doar o săptămână la Berlin, ar putea găzdui prezentarea primului smartphone Nokia lansat sub brand Microsoft Mobile, Lumia 830.

Produs în fabricile fostei divizii Nokia Mobile, exemplarul trimis pentru certificare în reţelele braziliene de telefonie mobilă încă poartă logo-ul Nokia deasupra ecranului, singurul indiciu privind folosirea denumirii Microsoft Mobile fiind un autocolant lipit pe spatele carcasei.

Lumia 830

Cu set de specificaţii încă neclar, Lumia 830 ar putea folosi un ecran cu diagonală 4.5” sau 4.7, având rezoluţie 720p sau 1080p. Chipsetul folosit ar putea fi Snapdrogon 800, sau varianta Snapdragon 801 mai bine optimizată pentru consum redus de energie.

Având dimensiuni 139.4×70.7×8.5 mm, Lumia 830 este printre cele mai suple telefoane Lumia de până acum. Carcasa surprinsă în câteva poze nu tocmai clare prezintă buton dedicat pentru poze şi conector microUSB instalat în partea de sus, aproape de ieşirea pentru căşti, Capacul detaşabil ascunde un acumulator detaşabil şi slot microSD.

Lumia 830 - primul smartphone produs sub brand Microsoft Mobile

Judecând după forma modului pentru camera foto, avem de-a face cu un nou smartphone din seria PureView, cu performanţe foto/video superioare telefoanelor mobile obişnuite.

Un alt aspect interesant, telefonul oferă Nav bar capacitiv, permiţând derularea conţinutului afişat fără să acoperim ecranul cu degetele.

Nokia Lumia 830

Apărut cu numele de cod RM-985, Lumia 830 ar putea fi prezentat oficial la Berlin, cu ocazia unui eveniment de presă organizat de Microsoft în data de 4 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult