Lumia 850, un nou smartphone mid-range cu Windows 10

04.02.2016
Lumia 850, un nou smartphone mid-range cu Windows 10

Umplând golul rămas între modelele high-end Lumia 950 şi 950 XL, respectiv modelul Lumia 550 adresat publicului nepretenţios, Microsoft Lumia 850 ar putea fie un nou best-buy pentru cumpărătorii interesaţi de un nou smartphone cu Windows 10.

După ce zvonurile care dădeau drept sigură pentru lansare data de 1 februarie nu s-au adeverit, o nouă serie de imagini neoficiale vin să confirme planurile companiei pentru lansarea unui smartphone mid-range.

Microsoft Lumia 850

Surprins şi într-o poză de prezentare oficială, noul Lumia 850 poate fi admirat acum şi în imagini mai puţin procesare, arătând un design nepretenţios ce abundă în suprafeţe din plastic, o excepţie notabilă fiind însă rama laterală confecţionată din metal şlefuit.

În mod neobişnuit pentru seria de telefoane Lumia, noul model plasează conectorul pentru căşti în partea de jos, în locul celui microUSB, mutat în partea superioară a carcasei.

Conectorul pentru căşti

Din puţinele informaţii circulate prin canale neoficiale aflăm că Lumia 850 este construit în jurul chipsetului Snapdragon 617, cu CPU octa-core şi modul LTE Cat 7 integrat. Apărând ca o alternativă mai ieftină la modelul Lumia 950 XL, Lumia 850 foloseşte un ecran de mărime similară – 5.7˝, însă limitat la rezoluţie Full HD.

Fără alte detalii la îndemână, putem aştepta ca Microsoft să prezinte noul Lumia 850 în viitorul apropiat, posibil în preajma expoziţiei MWC 2016 programată pentru intervalul 22-25 februarie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult