Mate 10 de la Huawei apare în primele imagini „neoficiale”

07.09.2017
Mate 10 de la Huawei apare în primele imagini „neoficiale”

Huawei nu ţine existenţa lui Mate 10 un secret, reprezentanţii companiei vorbimd despre acesta într-o manieră oficială încă din vara anului curent. Acum că ştim ce procesor va integra, avem informaţii oficiale despre data evenimentului de prezentare şi cam ştim la ce să ne aşteptăm pe partea software, marea necunoscută rămâne designul telefonului. O serie de imagini neoficiale şi chiar un clip cu un model 3D al telefonului au ajuns pe internet, iar schimbarea nu pare să fie atât de drastică pe cât ne aşteptam.

Mate 10 ar trebui să fie primul smartphone Huawei care adoptă noua filozofie de design care renunţă la rama din jurul display-ului. În timp ce Samsung, LG şi chiar Xiaomi merg cu toate forţele înainte pe segmentul high-end în direcţia display-urilor fără margini, modelul de Mate 10 pe care îl putem vedea în aceste imagini nu este cu mult diferit faţă de cel de anul trecut privit din faţă.\

Într-adevăr, marginile laterale sunt aproape inexistente, însă în continuare vdem spaţiu „irosit” deasupra şi sub display (unde este amplasat senzorul de amprentă). Telefonul beneficiază de un jack pentru căşti, un port USB Type-C şi o cameră duală pe partea din spate (carcasa pare să fie realizată din sticlă pe ambele părţi cu o ramă metalică la mijloc). Conform specificaţiilor scăpate pe internet, acest model va măsura 150,2 x 77,5 x 8,4 mm în dimensiuni, fiind în continuare unul dintre cele mai mari dispozitive de pe piaţă.

Unele zvonuri sugerează că de fapt modelul Mate 10 Pro va fi cel care va adopta un nou design, asemeni lui Mate 9 Pro de anul trecut, care a făcut trecerea de la un dispozitiv cu ecran plat, la unul curbat, similar în design cu modelele „Edge” de la Samsung. Lansarea este programată pe data de 16 octombrie la Munchen.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult