MediaTek lansează Helio P25, un nou chipset cu suport pentru camere foto duale

08.02.2017
MediaTek lansează Helio P25, un nou chipset cu suport pentru camere foto duale

În general bine primite de către public, dispozitivele smartphone echipate cu sistem dual-camera vor deveni şi mai accesibile în viitorul apropiat, mulţumită celor de la MediaTek.

Recomandat cu un raport performanţă/preţ foarte competitiv, noul Helio P25 reprezintă o evoluţie a chipsetului Helio P20 deja lansat, echipat însă cu un procesor de imagine dual, oferind suport pentru rezoluţii de până la 24MP sau folosirea simultană a doi senzori optici (13MP+13MP). Noul procesor Imagiq suportă „efecte avansate pentru imagine”  cum ar fi depth-of-field şi mod HDR, respectiv accelerarea funcţiei auto-expunere.

Creat pentru modele smartphone de nivel mediu, chipsetul Helio P25 include un procesor octa-core la 2.5GHz bazat pe nucleul ARM Cortex-A53. Suportând până la 6GB memorie RAM LPDDR4, noul chipset promite un nivel de performanţă adecvat în aplicaţii uzuale de Android dar şi în jocuri, redate cu ajutorul unui accelerator grafic din seria Mali-T880.

Potrivit MediaTek, primele modele smartphone echipate cu chipsetul Helio P25 şi cameră foto duală vor fi disponibile în ofertele magazinelor începând cu primul trimestru al acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult