Meizu M6S: un mid-range chinezesc atipic echipat cu procesor Samsung

18.01.2018
Meizu M6S: un mid-range chinezesc atipic echipat cu procesor Samsung

Producătorul chinez Meizu a anunţat M6S, un nou model mid-range, care vine cu o configuraţie hardware neobişnuită. În timp ce majoritatea producătorilor aleg chipset-uri de la companii precum Qualcomm sau MediaTek, Meizu continuă parteneriatul cu Samsung, optând pentru un model Exynos din generaţia nouă şi pentru un design modern, cu display 18:9. Având în vedere segmentul de piaţă spre care ţinteşte şi preţul, sunt puţine de reproşat acestui telefon.

Meizu a realizat şi în trecut dispozitive bazate pe procesoare Exynos de la Samsung, iar noul M6S beneficiază de modelul 7872, un hexa-core cu două nuclee puternice Cortex A73 şi patru nuclee mai modeste Cortex A53. MS6 este primul dispozitiv de pe piaţă echipat cu acest chipset, deci nu ştim exact cum se comportă în termeni de performanţă, însă în teorie acesta ar trebui să fie mai puternic de două ori decât modelul precedent de la Samsung în aplicaţii single-core.

Restul configuraţiei de pe mid-range-ul de la Meizu constă în 3 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare internă, un display de 5,7” pe format 18:9 cu rezoluţie 1440 x 720 pixeli, cameră de 16 megapixeli pe spate şi de 8 megapixeli pe faţă, cât şi un acumulator de 3.000 mAh cu încărcare rapidă.

O altă caracteristică interesantă este senzorul de amprentă, care nu este nici pe partea din faţă, nici pe display, ci integrat în butonul power. Am văzut în ultimii câţiva ani câteva implementări de acest gen pe dispozitive Sony şi recent pe Razer Phone, deci pe viitor am putea să ne aşteptăm la mai multe dispozitive care abordează acest design, cel puţin pe modele mai modeste, care nu vor integra senzori în display.

Preţul lui Meizu M6S porneşte în China de la 155 de dolari americani pentru modelul de bază cu 32 GB stocare şi 185 de dolari pentru modelul superior. Data de lansare este stabilită pentru 19 ianuarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult