Meizu Pro 6, un nou smartphone cu 6GB memorie RAM?

Meizu Pro 6, un nou smartphone cu 6GB memorie RAM?

După anunţarea primului smartphone cu 6 GB memorie RAM, Vivo Xplay 5 Elite, a venit rândul încă unui producător chinez să egaleze realizarea.

Meizu Pro 6 - design concept

Potrivit zvonurilor, Meizu Pro 6 va fi lansat în două versiuni, una în configuraţie cu 4 GB RAM/64 GB memorie internă şi o versiune premium cu 6 GB RAM/128 GB memorie internă.

Succesorul modelului Pro 5 ar urma să facă trecerea la un chipset mai performant, din seria Exynos 8890, identic celui folosit cu telefoanele din seria Galaxy S7. Ecranul păstrează însă rezoluţia 1080p, producătorul ţinând astfel costurile sub control, în timp ce utilizatorii vor avea de câştigat de pe urma autonomiei ceva mai bune a bateriei.

Meizu va livra noul său vârf de gamă împreună cu sistemul Flyme 6.0, o versiune modificată de Android 6.0, adaptată cu interfaţă personalizată şi fără acces la magazinul Play Store. Din fericire, accesul la serviciile Google poate fi obţinut pin aplicarea unui patch separat, care însă necesită trecerea dispozitivului prin procedeul de ROOT.

Printre dotări s-ar mai putea regăsi şi tehnologia 3D Touch/Force touch, similară celei 3D Touch introdusă de Apple pentru seria de telefoane iPhone 6S.

La fel ca predecesorul, Meizu Pro 6 va fi cel mai probabil lansat exclusiv pentru pieţele Asiatice, comandarea sa de pe teritoriu European impunând suportarea costurilor suplimentare legate de transport şi taxele aplicate bunurilor importate din spaţiul extracomunitar. Momentan, data de lansare şi preţul la vânzare nu sunt cunoscute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult