Meizu Pro 6s a fost lansat. Oferă un upgrade foto şi autonomie mai bună faţă de modelul Pro 6

07.11.2016
Meizu Pro 6s a fost lansat. Oferă un upgrade foto şi autonomie mai bună faţă de modelul Pro 6

Meizu a lansat la sfârşitul săptămânii trecute un nou smartphone din gama Pro. Acesta poartă numele Meizu Pro 6s şi pare a fi o versiune îmbunătăţită a modelului Pro 6 lansat cu doar câteva luni în urmă. Acesta păstreasă designul similar cu gama de smartphone-uri iPhone de la Apple, fiind însă livrat la un preţ mult mai mic şi cu sistemul de operare proprietar bazat pe Android Flyme OS.

Noul Pro 6s de la Meizu vine echipat cu chipset-ul care reprezintă vârful de gamă de la MediaTek, Helio X25, cu zece nuclee şi GPU Mali-T880MP4. Acesta foloseşte 4 GB memorie RAM şi beneficiază de un display cu diagonală de 5,2” cu rezoluţie Full HD. Seria Pro de la Meizu este de asemenea una dintre puţinele de pe piaţă care beneficiază de tehnologie 3D Touch, nu foarte diferită de cea de pe iPhone. Flyme OS vine cu funcţii dedicate pentru astfel de capabilităţi, care oferă scurtături pentru aplicaţiile pre-instalate.

Componenta foto pare să fi primit cel mai mare upgrade faţă de Pro 6, noul 6s fiind echipat cu un senzor Sony IMX386 de 12 megapixeli cu obiectiv f/2.0, stabilizare optică pe patru axe şi acelaşi blitz circular cu zece LED-uri. Camera frontală nu este însă diferită, fiind bazată pe acelaşi senzor de 5 megapixeli. Şi autonomia a primit un upgrade semnificativ, Meizu integrând acum un acumulator de 3.060 mAh (aproximativ 20% mai multă capacitate). Nu în ultimul rând, 64 GB spaţiu de stocare standard ar trebui să mulţumeasacă majoritatea utilizatorilor.

Telefonul a ajuns în China pe 4 noiembrie, ceea ce înseamnă că poate fi comandat de oriunde de pe magazinele chinezeşti. Probabil că telefonul va ajunge şi pe alte pieţe în viitorul apropiat, asemeni altor modele, însă momentan nu a fost făcut un anunţ oficial despre disponibilitatea internaţională. Preţul lui Meizu Pro 6s este de 2.699 yuan, echivalent cu 400 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult