Meizu va lansa dispozitive bazate pe Ubuntu Touch în 2015

Meizu va lansa dispozitive bazate pe Ubuntu Touch în 2015

Ubuntu şi Meizu se aliază în mod oficial pentru a aduce o nouă versiune de Flyme OS care are la bază codul Ubuntu Touch. Acesta va fi integrat în dispozitivele care vor ajunge pe piaţă în  2015 şi deşi nu a fost făcut un anunţ oficial, este aşteptat un nou model de MX4 care să fie livrat din fabrică cu noul sistem de operare.

Deşi la bază va rula codul Ubuntu, interfaţa nu va fi foarte diferită faţă de ceea ce se găseşte acum pe smartphone-urile Meizu cu Flyme OS. Parteneriatul între cele două companii nu este tocmai nou, întrucât anul acesta la Mobile World Congress, Meizu a anunţat că va fi unul dintre primii producători care vor integra sistemul de operare Ubuntu Touch în dispozitivele sale. Ba chiar a avut disponibil pentru testare sistemul de operare în varianta sa nealterată rulând pe modelul MX3 la standul său.

Am auzit despre Ubuntu Touch de ceva vreme deja, dar aceasta ar fi prima dată când îl vedem în libertate într-o formă finală. În trecut, software-ul a fost disponibil pentru instalare pe alte dispozitive într-un mediu de testare, cu funcţionalitate redusă. Ideea din spatele acestui sistem de operare mobil este compatibilitatea între aplicaţiile mobile şi cele desktop. Canonical doreşte ca în viitor să poţi folosi telefonul mobil pe post de PC, putând să îl conectezi la un monitor pentru o experienţă completă de utilizare la birou.

Dacă noul Flyme OS va oferi asemenea capabilităţi nu avem cum să ştim momentan şi probabil că nu vom afla până în apropierea lansării primului smartphone Meizu suportat. Debutul acestor dispozitive va avea loc în primul trimestru din 2015, primele pieţe vizate fiind China şi Europa. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult