Microsoft lansează Lumia 730, un smartphone dedicat amatorilor selfie-uri şi apeluri video Skype

04.09.2014
Microsoft lansează Lumia 730, un smartphone dedicat amatorilor selfie-uri şi apeluri video Skype

Disponibil şi în varianta Lumia 735 pentru reţele LTE, Nokia Lumia 730 este un smartphone cu design atrăgător, ce atrage atenţia prin includerea unei camere frontale cu rezoluţie 5MP şi un abonament gratuit pe 3 luni cu acces la serviciul de apeluri video Skype.

Telefonul cu preţ de 199 euro (219euro pentru Lumia 735) dispune de ecran cu tehnologie ClearBlack, afişând imagini la rezoluţie 720p pe o diagonală de 4.7”. La interior găsim o configuraţie cu 1GB memorie RAM şi chipset Snapdragon 400, oferind procesor quad-core la 1.2Ghz. Memoria internă este limitată la 8GB, dar din fericire avem la dispoziţie şi un slot pentru card microSDXC suportând capacităţi de până la 128GB.

Nokia Lumia 730

Probabil fără performanţe deosebite dincolo de rezoluţia peste medie, camera frontală de 5MP este secondată în partea din spate de o cameră foto de 6.7MP, având deschidere f/1.9 pentru rezultate superioare în condiţii de lumină slabă. Într-o decizie probabil neinspirată, ţinând cont de faptul că avem de-a face cu un telefon ce va lua deseori rolul de cameră foto, Lumia 730 nu a fost prevăzut cu buton dedicat pentru funcţia de captură.

Cât despre oferta pentru acces 3 luni gratuit la apeluri video Skype, se pare că promoţia va fi disponibilă pentru întreaga gamă de telefoane Lumia.

Comparat cu predecesorul Lumia 630, noul 730 păstrează carcasa din plastic cu finisaj lucios şi margini rotunjite, designul fiind acum mai bine cizelat.

Nokia Lumia 730

În mod evident adresat generaţiei tinere, telefonul Nokia Lumia 730 şi varianta Lumia 735 LTE for putea fi găsite în magazine începând cu această lună, în culorile verde, roşu, alb şi negru.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult