Microsoft renunta la seria Nokia X

Microsoft renunta la seria Nokia X

Odată cu noul val de concedieri din cadrul Microsoft, compania va reorienta seria de telefoane Nokia X bazate pe sistemul de operare Android. Deşi a fost lansată la începutul acestui an, noua conducere a companiei a decis să consolideze gama de produse Lumia renunţând la această linie, oferind însă în continuare telefoane suport pentru terminalele lansate sub brandul X.

Practic, toate modelele Nokia X care sunt acum în dezvoltare vor acoperi segmentul entry-level pentru produsele Lumia şi vor veni echipate cu sistemul de operare Windows Phone. Din fericire, cei care au cumpărat deja un Nokia X, vor primi în continuare update-uri şi software dedicat platformei în viitorul apropiat, însă vor fi nevoiţi să facă upgrade la un telefon Lumia dacă vor să facă tranziţia la o generaţie mai nouă de telefoane Nokia.

Nokia X

Mişcarea nu a luat pe nimeni prin surprindere, întrucât această linie de produse a fost dezvoltată înainte de anunţul intenţiei celor de la Microsoft de a cumpăra divizia de telefoane mobile a companiei Nokia. Practic gama X era o rămăşiţă a deciziilor vechii conduceri, care încerca lucuri noi în speranţa creşterii profiturilor.

De asemenea, Microsoft încearcă să îşi îndepărteze produsele cât mai mult de serviciile Google, eliminând capabilitatea noilor terminale de a schimba motorul de căutare Bing implicit la nivel de sistem de operare. Includerea în ofertă a unei linii de produse bazate pe tehnologie Google şi integrată cu servicii Microsoft era în contradicţie cu filozofia internă a companiei.

Nokia X a fost un concept interesant care putea satisface curiozitatea celor care aşteptau să vadă ce telefoane poate Nokia să creeze folosind la bază sistemul de operare Android, însă interesul Microsoft este să creeze un ecosistem coerent de produse mobile, folosind sistemul de operare Windows Phone.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult