Microsoft şi Deutsche Telekom devin parteneri în Europa

Microsoft şi Deutsche Telekom devin parteneri în Europa

Microsoft şi Deutsche Telekom au anunţat un parteneriat internaţional la Barcelona în cadrul Mobile World Congress. Acesta are ca scop popularizarea platformei mobile Windows Phone, cât şi a serviciilor cloud Office 365 şi OneDrive. Cele două companii erau partenere încă de la lansarea primelor dispozitive Windows Phone, însă abia acum aceasta a fost extinsă către mai multe ţări europene, cât şi asupra noilor servicii Microsoft.

Cele două companii vor începe astfel campanii de marketing care vor promova atât produsele Microsoft, cât şi serviciile de telefonie şi internet de la Telekom în Austria, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Olanda, Polonia, Slovacia şi chiar România. Încă nu au fost dezvăluite exact care dispozitive vor fi promovate în cadrul noului parteneriat, însă ne putem baza pe faptul că gama de smartphone-uri Lumia să fie în centrul atenţiei.

Alături de publicarea de reclame vor fi organizate şi diverse activităţi experimentale, va fi acordat suport extins dezvoltatorilor de aplicaţii, iar reprezentanţii vor fi instruiţi mai bine pentru prezentarea produselor şi serviciilor. Desigur, fiecare piaţă va primi conţinut diferit, în funcţie de necesităţi. În acelaşi timp Deutsche Telekom devine partener de lansare pentru Windows 10, noul sistem de operare universal de la Microsoft, care va rula atât pe PC-uri, cât şi pe tablete şi smartphone-uri.

Desigur, toate aceste eforturi nu vor fi orientate exclusiv către utilizatorii de rând. Microsoft încearcă să împingă produsele, cât şi serviciile sale către cât mai multe companii, iar Telekom ar putea ajuta în această privinţă. Mai mult ca sigur că vom vedea rezultatele acestui parteneriat în curând prin intermediul unor camapnii de publicitate mai agresive cu referire la smartphone-urile Lumia, Office 365 şi OneDrive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult