Microsoft va lansa trei modele Surface Phone, însă ar putea renunţa la gama Lumia

06.04.2016
Microsoft va lansa trei modele Surface Phone, însă ar putea renunţa la gama Lumia

Fără niciun anunţ important legat de smartphone-urile Lumia, Microsoft a declarat sec: Nu ne concentrăm pe Windows Phone în acest an. Potrivit ultimelor zvonuri, compania ar putea încerca o relansare a gamei sale de telefoane mobile folosind un nou design de carcasă inspirat de tabletele Surface.

Însă noile Surface Phone ar putea să vadă lumina zilei abia la începutul anului viitor, când sunt aşteptate trei modele smartphone acoperind categoriile entry-level, midrange şi high-end.

Microsoft Surface Phone - design concept

Deocamdată, Microsoft pare să fi lăsat în aşteptare actuala gamă Lumia, compania anulând sau amânând lansarea de noi modele smartphone, sub pretextul că platforma Windows 10 Mobile încă nu este la stadiul final, producătorii OEM au nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta hardware nou, sau aşteptarea momentului potrivit pentru a reveni cu un produs puternic.

Cert este că ultima versiune Windows 10 Mobile (build 10586.164) a primit clasificarea ‘production build’, conţinând îmbunătăţiri semnificative faţă de build-urile anterioare, suficient cât să fie oferită ca actualizare oficială pentru telefoanele compatibile deja lansate.

Alte îmbunătăţiri sunt pregătite pentru această vară, când Microsoft va lansa o versiune Windows 10 Mobile Anniversary Edition, iar apoi în primăvara anului 2017. Ambele actualizări, numite Redstone 1 şi Redstone 2, sunt aşteptate să aducă o mai bună integrare cu versiunea Windows 10 pentru PC, funcţii noi şi o experienţă în utilizare mai apropiată de nivelul competiţiei.

Citeste si Microsoft Surface Pro 4, cea mai subţire tabletă Surface de până acum

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult