Modul „portrait lighting” de pe iPhone 8 Plus şi iPhone X poate fi accesat şi pe iPhone 7 Plus… cu un mic hack

Modul „portrait lighting” de pe iPhone 8 Plus şi iPhone X poate fi accesat şi pe iPhone 7 Plus... cu un mic hack

Apple este o companie cunoscută pentru limitări software de la generaţie la generaţie doar pentru a încuraja un upgrade, iar noile iPhone 8 şi X nu fac excepţie de la această regulă. Noul mod „portret” disponibil pe camerele iPhone 8 Plus şi iPhone X oferă capabilitatea de a schimba efectele după realizarea fotografiei, cât şi acces la noi efecte, care nu pot fi găsite pe iPhone 7 Plus, de exemplu. Există însă o cale prin care această capabilitate poate fi activată şi pe telefonul din generaţia precedentă.

Steve Troughton-Smith‏, un dezvoltator de aplicaţii şi jocuri, a publicat pe Twitter despre cum a descoperit că iPhone 7 Plus nu înregistrează un anumit marker în metadata fotografiilor, care se regăseşte în fotografiile de pe iPhone 8 Plus şi iPhone X. Astfel, modul portret de pe iPhone 7 Plus poate doar să ofere efectul bokeh pe fundal, fără noile efecte de iluminare şi eliminare a fundalului, însă imediat ce sunt copiate informaţiile de metadata dintr-o fotografie realizată cu un iPhone de generaţie mai nouă, opţiunile de editare în plus apar imediat.

Smith susţine că procesul este destul de simplu, însă momentan nu este accesibil oricui. Va fi nevoie ca de cineva care să dezvolte o soluţie automată pentru a putea „converti” imaginile de tip portret de pe iPhone 7 Plus în imagini portret cu toate opţiunile de pe 8 Plus şi X.

Cel mai probabil, calitatea imaginilor realizate cu 7 Plus nu este la nivelul modelelor mai noi, însă în condiţii de iluminare optime, nu par să existe diferenţe foarte mari, algoritmii putând decupa cu succes subiectul. De asemenea, fiind vorba despre fotografiile realizate cu camera de pe spatele dispozitivului, nu putem vorbi despre utilizarea senzorului Face ID.

Desigur, chiar dacă ştim acum că e vorba de o simplă limitare software, Apple nu va lansa aceste funcţii în mod oficial pe modelele mai vechi de telefoane. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult