Moto X Force: un flagship cu display indestructibil

Pentru că mulţi utilizatori sunt în căutarea unui smartphone care să reziste unui impact cu asfaltul, Motorola a realizat modelul Moto X Force. În general telefoanele mobile anti-şoc sunt mai mari, cu o carcasă cauciucată sau ranforsată cu metal, însă acesta nu arată diferit faţă de unul obişnuit. Mai mult, acesta integrează hardware de top, fiind comparabil cu cele mai puternice telefoane de pe piaţă. Cu această ocazie, compania a realizat chiar şi un clip, care demonstrează rezistenţa lui X Force în comparaţie cu cele mai populare smartphone-uri de pe piaţă: iPhone 6S şi Samsung Galaxy S6.

Clipul de mai sus demonstrează rezistenţa noului model de la Motorola, fiind singurul care supravieţuieşte întâlnirii cu solul. În timp ce Apple şi Samsung folosesc sticlă pentru a proteja display-ul, Motorola a decis să apeleze la o tehnologie proprietară numită ShatterSHield, compusă din cinci elemente: o platformă rezistentă din aluminiu, un panou AMOLED flexibil, un strat capacitiv dublu, în cazul în care una dintre componente cedează, cât şi două straturi de sticlă, dintre care unul tratat cu o soluţie de întărire, care asigură rezistenţa. Compania plănuieşte să integreze această tehnologie în mai multe produse ale sale din viitor.

Toate acestea sunt folosite pentru a proteja display-ul de 5,4” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), care ar trebui să ofere performanţă ridicată, comparabilă cu cea de pe cele mai bune smartphone-uri de pe piaţă. Se pare însă că utilizarea a două panouri de sticlă duc la luminozitate scăzută, însă este un preţ mic de plătit pentru un display indestructibil. Sub acesta se regăsesc componente deja obişnuite pentru telefoane high-end: un chipset Snapdragon 810 de la Qualcomm, 3 GB memorie RAM şi opţiuni de 32 sau 64 GB spaţiu de stocare, cu posibilitatea de extindere până la 2 TB folosind un card microSD.

Camerele foto sunt de asemenea de calitate înaltă, folosind senzori de 21, respectiv 5 megapixeli, cu blitz pe ambele părţi. Acumulatorul de 3.760 mAh ar trebui să asigure cel puţin o zi de utilizare la o singură încărcare, iar certificările IP67 şi MIL-STD-810G îl recomandă pentru utilizarea în spaţii cu umezeală, praf, săruri, radiaţii solare puternice, şocuri şi alte medii în care nu ar fi indicat să foloseşti un dispozitiv electronic.

Telefonul se va lansa în America de Sud, Europa, Orientul Mijociu şi Asia în luna noiembrie, însă nu a fost comunicat un preţ. În cazul în care compania va trata Moto X Force asemeni modelului dedicat pieţei americane (unde acesta se numeşte Droid Turbo 2), probabil că ar trebui să ne aşteptăm la preţuri de 625, respectiv 720 de euro, pentru cele două variante, în funcţie de spaţiul de stocare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult