Motorola şi Nokia sunt tentate de Android

29.09.2008
Motorola şi Nokia sunt tentate de Android

Android LogoHTC G1, primul telefon cu sistem de operare Google Android, lansat săptămâna trecută în reţeaua T-Mobile, va avea parte de o concurenţă cât se poate de dură. iPhone 3G este un adversar redutabil, în special pe partea de navigare Web, dar din urmă vin tare Nokia şi mai ales Motorola, una dintre companiile importante din cadrul Open Handset Alliance, dezvoltatorii platformei Android.

Aşadar, să trecem la cifre. 350 de indivizi, angajaţi ai Motorola, pun umărul pentru revenirea companiei americane pe scena premium a telefoniei mobile. Toţi sunt dedicaţi dezvoltării unui dispozitiv mobil ce va avea la bază platforma Android. Desigur, data la care posibilul terminal Motorola cu sistem Android îşi va face apariţia este necunoscută.

Cât despre Nokia, deţinătorii Symbian-ului – sistem transformat recent în platformă open-source, aceştia au participat recent la o conferinţă organizată de Google şi dezvoltatorii Android. Interesul este crescut pentru că Android este un mediu propice pentru Web, spre deosebire de greoiul Symbian.

În momentul de faţă, conform StatCounter, iPhone cu Safari Browser se află în topul listei terminalelor preferate de utilizatori pentru accesul la Internet. Pe locul doi se situează Nokia cu Symbian, iar pe trei smartphone-urile Windows Mobile. Să vedem în ce măsură va influenţa Android acest clasament.

Update: Şi Sony Ericsson şi-a manifestat interesul pentru platforma Android, prin vocea preşedintelul Dick Komiyama. “We are certainly studying this opportunity, although we’re not in a position to do this at this moment ”, a declarat acesta jurnaliştilor… “We are certainly interested.”. Poate că în 2009, cel târziu 2010, lupta se va da între dispozitivele inteligente cu sistem Android. La ora actuală, situaţia vânzărilor la sfârşitul lui Q2 2008 (la nivel global), se prezintă astfel: dispozitive Symbian 57,1%, RIM Blackberry 17,4%, Windwows Mobile 12%, Linux 7,3 %, iPhone 2,8% şi alţii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News