Motorola a brevetat un smartphone pliabil care pune ecranul la exterior

10.05.2018
Motorola a brevetat un smartphone pliabil care pune ecranul la exterior

Lenovo, proprietarul Motorola, a fost prima companie care a demonstrat prototipul unui smartphone pliabil, în anul 2016. Însă de atunci s-au schimbat multe lucruri, brevetul acordat în luna martie 2018 indicând o nouă direcţie mai îndrăzneaţă.

Aflat deocamdată la stadiul de idee brevetată, viitorul smartphone Motorola ar urma să dispună de un ecran pliabil întins pe două laturi ale carcasei, lăsat complet la vedere atunci când „împăturim” telefonul pentru transportul în buzunar. Aceasta ar fi de fapt o limitare a tehnologiilor actuale, care îndoirea ecranelor la unghi drept, asemenea unei coli de hârtie.

Rămâne de văzut cum va rezolva Motorola problema zgârierii ecranului plasat la exterior, fără ajutorul sticlei Gorilla Glass. Un prim indiciu ar fi husa de protecţie, care potrivit descrierii furnizate în aplicaţia pentru brevet este integrată cu carcasa telefonului. Lăsând la o parte complicaţiile despăturirii şi împăturirii la fiecare utilizare, noul smartphone ar putea avea şi unele avantaje, împrumutate de la gama Lenovo Yoga de laptopuri convertibile. Spre exemplu, vom putea aşeza telefonul în modul „cort” pentru vizionarea de filme.

Celelalte două moduri de utilizare ar fi „clasic”, beneficiind de jumătate din suprafaţa ecranului, şi „extins”, dispozitivul funcţionând asemenea unei tablete cu Android.

Chiar dacă nu confirmă nimic în mod oficial, CEO-ul Lenovo Yang Yuanqing lasă să se înţeleagă că primul smartphone pliabil lansat de companie va fi o continuare a celebrei game Motorola RAZR.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult