Nexus 4, putere de vârf la un preţ accesibil

Nexus 4, putere de vârf la un preţ accesibil

Nexus 4 este cel mai nou smartphone din seria Nexus, serie de telefoane vandute sub brandul Google, dar produse de unul din partenerii companiei americane, precum Samsung, HTC si LG.

Fabricat, după cum ştiam deja, de către LG, noul Nexus 4 are multe similitudini cu deja anunţatul LG Optimus G. Bazat de cea mai puternică platformă Qualcomm destinată terminalelor mobile şi tabletelor, APQ8064, Nexus 4 oferă un nucleu quad-core Krait tactat la 1,5GHz şi un procesor grafic Adreno 320. Această platformă hardware de vârf este completată de o memorie RAM cu o capacitate de 2GB şi o stocare internă de 8 sau 16GB însă, aşa cum era de aşteptat ţinând cont de precedente, nu există şi un slot MicroSD.

LG Nexus 4

Ecranul terminalului este identic cu cel al modelului Optimus G, acesta oferind un panou IPS+ cu diagonală de 4,7″ şi rezoluţie de 1280 x 768 pixeli. Acesta este fabricat prin tehnologia in-cell, care permite obtinerea unui ecran mai subţire prin fuzionarea panoului LCD cu matricea de senzori touch.

Faţă de Optimus G, Nexus 4 pierde şi conectivitatea LTE, întru dezamăgirea celor care vor dori să testeze reţelele 4G care vor apărea şi în România, oferind doar conectivitate 2G/3G pentaband. Camera foto, care oferă un senzor cu o rezoluţie de 8MP, a fost îmbogăţită, graţie actualizării 4.2 pentru Android, cu aşa-numita Photo Sphere, o opţiune de captură panoramică cu libertate de 360° care este inspirată de tehnologiile de captură pentru Street View. Această cameră este dublată de un partener frontal cu o rezoluţie de 1,3MP.

Restul specificaţiilor Nexus 4 includ un adaptor wireless 802.11 b/g/n, suport NFC, Bluetooth 4.0, ieşire video MHL, certificare DLNA şi chip GPS. O noutate este suportul pentru Miracast Wireless Display, o tehnologie de streaming video wireless pentru care Qualcomm, NVIDIA, LG şi Samsung şi-au arătat deja interesul.

Un design simplu de la LG

Dimensiunile terminalului sunt 133.9 x 68.7 x 9.1 mm, greutatea este de 139 grame iar bateria oferă o capacitate de 2100mAh. Aceasta promite o autonomie de 15 ore pentru convorbiri şi 390 de ore în stand-by, oferind şi suport wireless charging.

Cu adevărat interesant este însă preţul: modelul cu stocare internă de 8GB va fi oferit contra sumei de 300 de dolari, în timp ce versiunea de 16GB va costa 50 de dolari în plus. Terminalul este aşteptat pe 13 noiembrie în Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Spania şi Franţa, cu această ocazie urmând să vedem şi preţul lui de comercializare în Europa. Restul Europei îl va primi către sfârşitul lunii, când acesta va deveni disponibil şi în America Latină, Rusia şi Asia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News