Nexus 5 ar putea fi semnat tot de LG – specificaţiile probabile

Nexus 5 ar putea fi semnat tot de LG - specificaţiile probabile

Cu Motorola în buzunar, ne aşteptam ca Google să lanseze următoarele dispozitive Nexus de la ei din casă. Lucrurile nu stau însă chiar aşa. Smartphone-urile Motorola, lansate sub noua conducere, vor avea propriul lor brand, iar LG ar putea semna încă un telefon Nexus. Cei de la Cnet.com au primit o imagine de la o sursă anonimă în care ar putea fi prezentat viitorul Nexus 5. Formele aduc puţin cu actualul Nexus 4, însă dimensiunile vor fi foarte diferite. Pentru a acomoda rezoluţia full HD, ecranul ar avea o diagonală de 5.2”. Nu ştim de ce este specificată o matrice OLED. LG foloseşte un alt tip de ecran pentru topurile sale de gamă.

Un posibil prototip al lui Nexus 5, semnat de LG

Viitorul LG Nexus 5 ar trebui să introducă pe piaţă platforma Qualcomm Snapdragon 800. Procesorul din dotare ar putea să ruleze la 2,3 GHz, o frecvenţă impresionantă pentru un telefon mobil. Chiar şi memoria RAM va primi un upgrade faţă de actualele topuri de gamă, Nexus 5 integrând 3 GB. În carcasă va încăpea o baterie Li-polimer generoasă, cu capacitatea de 3.300 mAh.

Pentru a se putea detaşa de competiţie la capitolul foto, aşa cum au promis cei de la Google cu ceva timp în urmă, LG Nexus 5 va fi dotat cu un senzor de 16 MP semnat de OmniVision. El va fi capabil să filmeze la rezoluţie 4K, o facilitate greu de justificat. Televizoarele cu rezoluţie 4K de-abia încep să intre pe piaţă şi preţul lor foarte mare le face inaccesibile pentru mulţi. Pentru stocare, utilizatorii vor avea la dispoziţie memoria internă de 16/32/64 GB. Nu se ştie momentan dacă va exista un slot microSD.

În imaginea de mai sus se pot observa două zone cu perforaţii la baza ecranului. Acelea ar putea fi difuzoarele stereo ale lui Nexus 5. Sperăm ca LED-ul albastru dintre ele să fie păstrat în designul final. Smartphone-ul va fi dotat cu un noul chipset Qualcomm RF360 ce permite viteze de download de până la 150 Mbps prin protocolul LTE.

O altă sursă vorbeşte despre faptul că Google evaluează momentan prototipuri de la mai mulţi producători pentru viitorul său model Nexus. LG se află printre aceştia, o lansare fiind posibilă în luna octombrie a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News