NiechePhone-S, un „dumb phone” cu Android, se lansează în Japonia

08.11.2017
NiechePhone-S, un „dumb phone” cu Android, se lansează în Japonia

Telefoanele de dimensiuni mici, cu funcţii limitate şi butoane fizice sunt numite acum „feature phones”, iar acestea sunt în mare parte pe cale de dispariţie. O compnaie japoneză crede însă că încă există o piaţă pentru astfel de dispozitive, dezvoltând NiechePhone-S, un dispozitiv care seamănă mai degrabă cu un calculator de buzunar de mărimea unui card de credit decât cu un telefon, care însă foloseşte sistemul de operare Android pentru a funcţiona.

NiechePhone-S este după cum sugerează şi numele, un dispozitiv de nişă, care este adresat unui anume public, care nu este interesat de conexiuni la internet, reţele de socializare şi camere avansate pe un telefon. Funcţia principală a acestui telefon este să ofere funcţionalitatea de bază pentru comunicarea „clasică”, acesta putând iniţia apeluri, facilita comunicarea prin mesaje SMS, poate reda muzică şi poate oferi chiar şi conectivitate Bluetooth. Aceste funcţii sunt prezente şi pe dispozitive foarte ieftine sub brandul Nokia (noul 3310 şi seria 100), însă diferenţa este că acelea folosesc vechea platformă Symbian S40, în timp ce NiechePhone-S beneficiază de Android.

Desigur, vorbim despre o versiune foarte veche de Android, întrucât hardware-ul integrat nu este destul de puternic pentru a susţine versiunile mai noi. De asemenea, această variantă a sistemului de operare Google a fost modificată foarte mult pentru a elimina accesul la diverse servicii şi funcţii care ar fi putut îngreuna funcţionarea şi care ar fi adus un consum de energie mai mare. Având în vedere că NiechePhone-S beneficiază de un procesor MediaTek din gama inferioară, un acumulator de 550 mAh şi… cam atât, este de înţeles de ce funcţiile sale au fost limitate.

NiechePhone-S se va lansa pe 10 noiembrie în Japonia, la un preţ de 10.000 yen, echivalentul a 75 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult