Noi detalii despre Yota 3, telefonul rusesc cu display e-ink pe partea din spate

09.08.2017
Noi detalii despre Yota 3, telefonul rusesc cu display e-ink pe partea din spate

Yota 3, cel de-al treilea smartphone al companiei YotaPhone din Rusia, a fost confirmat în urmă cu două luni, însă în afară de faptul că acesta ar putea intra pe piaţă pe segmentul mid-range, nu ştiam foarte multe despre el. Se pare că grupul Yotaphone Club de pe reţeaua de socializare rusesc VKontakte a pus mâna pe  imagini cu noul dispozitiv şi pe lista de componente hardware care se vor regăsi în noul telefon.

Toată filozofia din spatele dispozitivelor Yota a fost utilizarea a două display-uri, iar Yota 3 nu se lasă mai prejos. Pe partea din faţă a dispozitivului este amplasat un ecran cu diagonală de 5,5” şi rezoluţe Full HD, construit folosint tehnologia AMOLED. Acesta va fi alăturat unui display e-ink pe partea din spate, cu diagonală de 5,2” şi rezoluţie HD. Acesta din urmă va putea fi folosit pentru verificarea notificărilor, pentru citit cărţi şi pentru a realiza funcţii care nu necesită interacţiune foarte precisă sau rapidă, pentru a consuma mai puţină baterie.

La interior, Yota a integrat un chipset Qualcomm Snapdragon 625 la 2 GHz, 4 GB memorie RAM, 64 sau 128 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 12 megapixeli pe partea din spate şi 13 megapixeli pe faţă. Yota 3 va beneficia de un senzor de amprentă integrat în butonul home, conectivitate 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2 şi USB Type-C, iar acumulatorul va beneficia de o capacitate de 3.200 mAh.

Conform informaţiilor disponibile în acest moment, care nu pot fi verificate, modelul de bază, cu 64 GB spaţiu de stocare va costa 350 de dolari, în timp ce modelul superior va costa 450 de dolari. Se pare că data de lansare este destul de aproape, China şi Rusia putând primi în magazine Yota 3 din luna septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult