Noi dispozitive cu Windows 10 de la Microsoft vor fi prezentate în octombrie

15.09.2015
Noi dispozitive cu Windows 10 de la Microsoft vor fi prezentate în octombrie

Microsoft a dezvăluit că va organiza un eveniment de presă în New York pe data de 6 octombrie. Deşi nu specifică o anumită categorie de dispozitive, invitaţia care a ajuns la presa din Statele Unite menţionează faptul că este vorba despre „dispozitive”. Având în vedere zvonurile din trecut, cu siguranţă vom avea ocazia să vedem la începutul lunii viitoare noile telefoane, tablete şi accesorii inteligente ale companiei.

La capitolul smartphone-uri, informaţiile disponibile în acest moment sugerează dezvăluirea dispozitivelor Cityman şi Talkman, care ar putea să poarte numele de 940 şi 940 XL, deşi alte surse sugerează trecereala seria 950. Fiind vorba despre un eveniment dedicat dispozitivelor cu Windows 10, cu siguranţă că acestea vor fi lansate alături de versiunea Mobile a sistemului de operare, iar acest moment probabil că nu este foarte departe.

După dezvăluirea iPad Pro şi confirmarea lui Samsung Galaxy View, Microsoft probabil că abia aşteatpă să vorbească despre cea de-a treia generaţie a tabletei Surface Pro. Deşi nu există prea multe informaţii despre hardware-ul care s-ar putea găsi în acest dispozitiv, este destul de uşor de intuit că va integra procesoare Intel din noua generaţie Skylake. Performanţa brută şi compatibilitatea cu aplicaţii desktop au fost întotdeauna atuurile acestei serii de produse, iar Surface Pro 4 cu siguranţă nu va renunţa la ele.

În cele din urmă avem produsele mai nişate precum Microsoft Band care ar putea primi o actualizare hardware, este posibil să vedem ceva nou legat de HoloLens (probabil o dată de lansare şi/sau un preţ), cât şi Surface Hub, platforma dedicată mediului enterprise. Xbox One este deja de aproape doi ani pe piaţă, iar o variantă mai mică şi mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie ar putea fi de asemenea dezvăluită. Momentul ar fi potrivit pentru o nouă revizie de Xbox, întrucât în luna noiembrie, sistemul de operare al consolei bazat pe Windows 8 va fi actualizat la Windows 10, o nouă interfaţă, performanţă îmbunătăţită şi noi capabilităţi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult