Noi probleme cu iPhone X: unele display-uri şi difuzoare ar putea necesita o vizită la service

13.11.2017
Noi probleme cu iPhone X: unele display-uri şi difuzoare ar putea necesita o vizită la service

iPhone X are parte de o lansare de succes, telefonul fiind greu de găsit pe stoc în magazinele de specialitate sau la operatori, însă după problemele semnalate săptămâna trecută, cu display-ul care nu răspunde la comenzi la temperaturi scăzute, au apărut alte două probleme. Una se manifestă prin afişarea unei dungi verzi pe display, lucru care sugerează că ar fi vorba despre o problemă hardware, în timp ce a doua afectează calitatea redării sunetului la volum mare.

Câţiva utilizatori de iPhone X au raportat dungi verzi de diverse grosimi de sus până jos şi nu obligatoriu în acelaşi loc pentru fiecare display în parte. Aceste dungi sugerează că există o problemă fizică fie cu panoul, fie cu mufa de conectare a ecranului la placa de bază, care ar putea fi uşor despinsă. Oricare ar fi situaţia, Apple sugerează utilizatorilor să vină cu ele la cel mai apropiat service autorizat pentru rezolvarea problemei. În cele mai multe cazuri probabil, utilizatorii vor primi un dispozitiv nou, întrucât intervenţia internă pe loc ar afecta rezistenţa telefonului la apă.

Pe de altă parte, câţiva dintre cei care au cumpărat iPhone X se lovesc de altă problemă, mai puţin deranjantă în utilizarea normală, însă destul de gravă pentru nemulţumire faţă de un telefon de peste 1000 de euro. Difuzoarele telefonului redau sunete nedorite la redare la volum ridicat, o problemă care s-a manifestat în trecut şi pe noile iPhone 8 şi 8 Plus. Rezolvarea în acel caz a venit printr-un update software, deci cel mai probabil şi în acest caz va exista o rezolvare similară. Unii dintre cei care s-au lovit de această problemă au schimbat telefoanele pe garanţie şi au întâmpinat această problemă şi pe unităţile de schimb, deci vizita la un service în acest moment nu garantează „reparaţia”.

Din fericire pentru fanii Apple, plângerile despre defectele lui iPhone X sunt destul de puţine în comparaţie cu concurenţa (Pixel 2 XL). Chiar şi aşa, ne-am aştepta ca un telefon atât de scump să fie testat mai riguros, iar standardele de calitate să fie mai ridicate decât în alte cazuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult