Noi zvonuri despre iPhone 7: carcasă mai subţire, acumulator mai mare şi sistem dual-camera

11.04.2016
Noi zvonuri despre iPhone 7: carcasă mai subţire, acumulator mai mare şi sistem dual-camera

Noi zvonuri despre următoarea generaţie de iPhone au început să circule pe internet, ceva mai devreme decât ne-am obişnuit în ultimii ani. Deja aveam imagini cu ceea ce părea un prototip al carcasei, însă noile informaţii sugerează că vom avea de a face cu un smartphone mai subţire, cu un sistem dual-camera pe spate şi cu un acumulator mai mare. Este greu de crezut că un smartphone cu dimensiuni reduse ar putea integra un acumulator superior, însă cu siguranţă nu toate aceste zvonuri vor fi confirmate.

Informaţiile noi spun că noua carcasă pentru iPhone 7 va fi semnificativ mai subţire decât cea a generaţiei iPhone 6/6S. Carcasa va măsura undeva între 6 şi 6,5 mm în grosime, de la 7,1 cât măsoară iPhone-urile de pe piaţă. Acesta nu ar fi primul smartphone de top care vine cu o grosime de sub 7 mm, însă ar fi cel mai subţire telefon de la Apple de până acum. Se pare că informaţiile despre dungile pentru antene de pe carcasă sunt din nou aduse în discuţie, designul fiind bazat pe linii curbate în partea de jos şi de sus a telefonului, fără dungile orizontale din prezent.

Acum că am văzut sistemul dual-camera de la Huawei, este uşor de imaginat cum ar arăta un iPhone cu doi senzori foto, imaginile mai vechi cu carcasa prototip sugerând două design-uri diferite: fie două camere integrate într-un singur loc şi protejate de o singură bucată de sticlă (dar cu o denivelare semnificativă pe spatele dispozitivului), fie două camere normale de iPhone cu găuri diferite în carcasă.

Nu în ultimul rând, o nouă imagine dintr-o sursă neconfirmată susţine că descrie noul acumulator din iPhone 7. Acesta are o putere de 7,04 Whr, mai mare decât cel de pe iPhone 6S, de 6,61 Whr şi chiar şi cu puţin mai mare decât acumulatorul de pe iPhone 6S Plus, de 7,01 Whr.

Desigur, aceste informaţii nu vor putea fi verificate prea curând, iar Apple nu comentează pe baza zvonurilor. Vom afla mai multe în această toamnă, când Apple va lansa iPhone 7 în mod oficial, sau poate chiar mai devreme, întrucât alte zvonuri sugerează o lansare timpurie a noului iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult