Noile smartphone-uri Sony Xperia XZ2 şi XZ2 Compact, disponibile la precomandă în România din 23 martie. Iată preţurile şi cadourile pe care le vor primi clienţii care le vor comanda

13.03.2018
Noile smartphone-uri Sony Xperia XZ2 şi XZ2 Compact, disponibile la precomandă în România din 23 martie. Iată preţurile şi cadourile pe care le vor primi clienţii care le vor comanda

Sony a anunţat, în cadrul unui eveniment organizat în România, data la care vor fi disponibile pentru precomandă pe piaţa locală noile smartphone-uri Xperia XZ2 şi XZ2 Compact, dar şi preţurile recomandate pentru acestea.

 

Începând cu 23 martie, clienţii vor putea plasa precomenzi pentru terminale la partenerii companiei. Printre aceştia se numără: Orange, Vodafone, Telekom, eMAG sau Altex. Smartphone-urile vor ajunge în magazine pe 6 aprilie.

 

Cei care precomandă Xperia XZ2 vor primi, gratuit, o pereche de căşti premium Sony WH-1000X M2 (costă 300 de dolari separat), cu funcţie de anulare a zgomotului de fundal. Acestea pot fi folosite wireless sau cu fir. Celor care vor face precomenzi pentru XZ2 Compact, Sony le va oferi cadou o boxă Bluetooth.

 

Compania a anunţat şi preţurile recomandate pentru cele două modele. Xperia XZ2 va costa 3.500 de lei, iar XZ2 Compact va avea un preţ recomandat de 2.600 de lei.

 

 

Cele două terminale împart majoritatea componentelor interne. Diferă materialele din care sunt realizate şi dimensiunile ecranelor. XZ2 are un display cu format al imaginii 18:9, cu diagonală de 5,7” şi rezoluţie de 1.080 x 2.160 pixeli, iar XZ2 Compact un ecran 18:9, cu diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD. În rest, smartphone-urile din seria XZ2 dispun de chipset Snapdragon 845, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru card microSD cu capacitate maximă de 400 GB) şi cameră principală de 19 MP (capabilă să filmeze în regim 4K HDR şi în regim super slow motion la 960 fps – Full HD).

 

Ambele modele permit realizarea de selfie-uri 3D cu cameră frontală, prin intermediul aplicaţiei 3D Creator. Facebook a anunţat recent suportul pentru acest tip de imagini. Telefoanele nu mai dispun de jack audio de 3,5 mm, dar Sony oferă un adaptor oficial. 

 

CITEŞTE ŞI: Sony Xperia XZ2 ar putea fi smartphone-ul ideal pentru utilizatori mai conservatori, sictiriţi de „inovaţiile” recente din piaţă [OPINIE]

 

Spre deosebire de XZ2, modelul XZ2 Compact (care are spatele realizat din plastic) nu oferă funcţia de încărcare wireless. Pentru primul model, Sony a lansat propriul încărcător. Mai mult, XZ2 oferă şi o funcţie, numită Dynamic Vibration System, prin care telefonul vibrează atunci când este folosit pentru conţinut video, jocuri sau muzică. Aceasta caracteristică lipseşte de pe modelul mai mic.  

 

Compania a lansat şi câte două tipuri de huse flip pentru cele două telefoane. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult