Nokia 2 ar putea fi smartphone-ul entry-level de la HMD Global

Nokia 2 ar putea fi smartphone-ul entry-level de la HMD Global

HMD a lansat lunile trecute trei modele de smartphone-uri Nokia mid-range, unul dintre ele fiind cumva la limita dintre această categorie şi gama entry-level. În timp ce toată lumea aşteaptă anunţul unui model high-end, încep să apară informaţii despre un dispozitiv Nokia mai ieftin şi cu hardware mai slab, numai bun pentru a fi vândut pe pieţele emergente. Acesta ar putea purta numele Nokia 2 şi momentan nu avem decât o imagine cu acesta şi câteva detalii greu de verificat.

Imaginile sunt publicate pe reţeaua de socializare Baidu din China şio prezintă un dispozitiv cu un deisgn simplist, care ar putea să aparţină oricărei alte companii. Câteva elemente de design îl dau însă de gol, precum poziţia logo-ului companiei, notat doar ca „BRAND” în această imagine, şi forma protecţiei pentru camera foto.

Se pare că Nokia 2 va fi un dispozitiv realizat în principal din plastic, cu un ecran de 4,7 sau 5”, un panou IPS cu rezoluţie HD şi un chipset Qualcomm 212, cea mai ieftină şi mai puţin performantă versiune de procesoare ale companiei. Cu siguranţă, preţul acestui dispozitiv va fi foarte scăzut, HMD ţintind probabil spre 100 de euro, având în vedere că cel mai ieftin model din prezent, Nokia 3, costă doar 150 euro.

HMD Global va ţine un eveniment de lansare în curând, unde ne aşteptăm să vedem pentru prima dată mult aşteptatul Nokia 8. Nokia 2 ar putea fi în schimb surpriza eveniementului, un telefon pe care nimeni nu se aştepta să îl vadă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult