Nokia 230: feature phone pentru amatorii de selfie-uri

26.11.2015

Telefoanele Nokia de la începutul anilor 2000 rămân în istorie pentru simplitatea lor şi performanţa ridicată pentru acel moment. În ciuda faptului că Nokia nu mai dezvoltă telefoane, rămăşiţele diviziei de produse ale companiei finlandeze încă există în cadrul Microsoft şi aduce pe piaţă smartphone-uri Lumia, cât şi noi „feature phones” cu funcţii din ce în ce mai „smart”. Modelul 230 este un urmaş direct al telefoanelor Nokia de acum mai bine de 10 ani şi poate deveni un telefon de backup foarte atrăgător.

Chiar dacă în ultimii zece ani am început să vorbim mai mult despre sisteme de operare, memorie RAM şi procesoare când vorbim despre telefoane, Nokia 230 ne aminteşte de o perioadă mai simplă, în care rezoluţia ecranului şi rezoluţia camerei erau de ajuns pentru a alege un telefon faţă de altul. Fiind vorba despre un feature phone, nu putem vorbi despre un sistem de operare modern, noul Nokia fiind construit în jurul vechii platforme S40. Aceasta asigură accesul la câteva aplicaţii de socializare populare, cât şi la jocuri 2D simple. Conectat la internet, telefonul are acces la Facebook, Twitter, Bing Search, MSN Weather şi la browser-ul Opera Mini, existând posibilitatea instalării altor câteva aplicaţii simple la cerere.

Desigur, display-ul de 2,8” cu rezoluţie 320 x 240 nu este optim pentru navigatul pe internet sau socializarea pe Facebook, însă în lipsa unei altenative, poate să te ajute să îţi faci treaba, chiar dacă utilizarea este mai groaie. Fiind un telefon lansat în era „selfie”, acesta dispune de doi senzori foto de 2 megapixeli, ambii echipaţi cu blitz flash, care ar trebui să realizeze fotografii decente pentru publicarea pe reţele de socializare. Există suport pentru card-uri microSD, cât şi un model care poate folosi două cartele SIM. Toate acestea sunt integrate într-o carcasă realizată din plastic şi metal.

Preţul pentru noul Nokia 230 este de 55 de dolari fără contract, fiind programat pentru lansare înainte de sfârşitul lui 2015 pe pieţe emergente precum India, Asia şi Orientul Mijlociu. Microsoft a confirmat o lansare şi în restul lumii, însă aceasta va veni după trecerea în 2016. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult