Nokia 306 Asha – primul S40 cu ecran full touch

09.04.2012
Nokia 306 Asha - primul S40 cu ecran full touch

Dacă te uiţi în oferta Samsung şi LG, vezi serii de telefoane mobile fără Android, care se controlează numai cu ajutorul ecranului sensibil la atingere. Nokia nu a vrut să renunţe la butoane pentru al său S40. A încercat combinaţia Touch and Type, destul de interesantă, însă limitată de dimensiunile ecranului. Ce poţi face cu un ecran de 2.4” sensibil la atingere. Trecerea la telefoane full touch cu S40 era soluţia logică şi avem acum primele schiţe cu terminalul care-o implementează. Imaginile de mai jos sunt preluate din manualul lui Nokia 306 Asha.

Nokia 306 Asha cu trei ecrane principale

Noul S40 pe afişaj mare, sensibil la atingere vine cu trei ecrane principale. Primul indică ora şi permite stabilirea unor aplicaţii şi contacte favorite. Cel de-al doilea include lista cu aplicaţiile telefonului. Ecranul numărul trei poate afişa tastele numerice sau playerul audio. Se remarcă de asemenea o bară de notificări în partea de sus a ecranului, similară cu cea oferită de Android. Ea permite vizualizarea apelurilor pierdute, schimbarea profilului de sonerie, controlul asupra playerului audio, precum şi activarea sau dezactivarea conexiunilor WiFi şi Bluetooth.

Nokia 306 Asha - bara de notificări

Specificaţiile lui Nokia 306 Asha nu sunt cunoscute integral, însă telefonul vine cu slot pentru carduri microSD, mufă microUSB şi module de comunicare pentru standardele menţionate mai sus. Se pare că terminalul va fi anunţat cel târziu la începutul lunii iulie.

Nokia 306 Asha suportă gesturi pentru zoom

Urmărește Go4IT.ro pe Google News