Pozeaza si filmeaza excelent: 5610 XpressMusic

27.11.2007
Pozeaza si filmeaza excelent: 5610 XpressMusic
Despre…

Imagini laudabile

Preludiu: telefoanele specializate pe muzica de la Sony Ericsson (gama Walkman), chiar daca au o camera decenta de 2-3MP, nu se descurca exceptional cu pozele si clipurile video – deseori ies purecoase, miscate, deformate etc. Este o observatie personala, bazata pe ultimele modele SE Walkman testate. Nu acelasi lucru il pot spune despre mobilul muzical Nokia 5610 XpressMusic. Are senzor de imagine de 3,2MP, un blit bazat pe leduri puternice si autofocalizare. Fara eforturi supraomenesti, obtii fotografii clare, nemiscate, culori reproduse fidel. Cat despre video, ma inchin! Dupa reglarea rezolutiei la 640×480 de pixeli si a calitatii pe maximum am realizat niste filmulete ce concureaza cu cele ale unor camcordere (trecand cu vederea aspecte legate de lipsa zoom-ului optic si a stabilizatorului de imagine). Pe cardul de 1GB infipt in mobilul testat intra vreo ora de video high-quality.

Music player

Sunet stil iPod. Egalizator prezent, cu cateva presetari ca Pop/Rock/Jazz/Classic si posibi­li­tatea de a regla manual sunetul pe cinci trepte de frecventa. Sunt in regula castile stereo cu fir din pachet, dar poti cupla altele obisnuite, pentru ca ai la dispozitie o mufa jack de 3,5 mm. Pe muchia dreapta descoperi butoane de reglaj al sonorului – destul de puternic de altfel, dat pe maximum. In pachet ai un card de 512MB sau 1GB (depinde de distribuitor) – spatiu destul pentru 100 – 250 de melodii. Potrivit producatorului, 5610 Xpress Music are un procesor audio separat pentru a oferi, ca player de muzica, calitatea care sa satisfaca un audiofil.

Altele

Primeste carduri de memorie microSD de pana la 4GB. Este de preferat unul ca acesta, decat sa folosesti mai multe si de capacitate mai mica, deoarece pentru schimbarea cardului trebuie sa scoti capacul si bateria. Autonomie: nu palavragesc mult pe mobil, asa ca m-a tinut vreo 3-4 zile fara sa-l incarc. N-am incercat, dar utilizat exclusiv ca player audio, autonomia ar trebui sa ajunga la 22 de ore, conform specificatiilor. Ecran de inalta rezolutie cu 16 milioane de culori, suficient de mare ca diagonala (2,2 inci).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News