Nokia 6600 slide, un telefon simplu şi elegant

13.10.2008
Nokia 6600 slide, un telefon simplu şi elegant

În ultima vreme ne-am cam obişnuit să vedem în telefoanele mobile dispozitive super dotate cu zeci de funcţii care de care mai performante şi mai complicate şi am uitat că şi un telefon fără mari pretenţii poate fi o soluţie optimă. Este exact cazul lui Nokia 6600 slide un telefon mid-range, cu dotări decente, nici slabe, dar nici de top.

Construcţie

Aşa cum reiese şi din nume, este vorba de un slider, adică un telefon cu tastatura "ascunsă" sub ecran. Chiar dacă nu este un dispozitiv de top, precum cele din seria N, construcţia lui Nokia 6600 slide nu lasă de dorit. Este destul de mic, dar în acelaşi timp este şi solid. Per total lasă impresia unui telefon elegant.

Nokia 6600 slide

Ecranul nu este foarte mare, măsoară 2.2 inch şi are rezoluţie QVGA. În schimb, calitatea acestuia este foarte bună. Reproducerea culorilor şi contrastul sunt mulţumitoare, iar unghiul de vizibilitate este mare.

Sub ecran se află D-Pad-ul cu 5 direcţii încadrat la stânga şi la dreapta de câte două butoane: două pentru gestionarea apelurilor şi două aşa-numite softkeys (dedicate funcţiilor de pe ecran). Tastatura alfanumerică are butoane de dimensiuni normale, ceea ce înseamnă că nu va ridica probleme la scriere.

aboneaza-te la newsletter-ul si RSS-ul go4it.ro

Nokia 6600 slide Nokia 6600 slide mai are în dotare un slot microSD care suportă carduri de până la 8 GB. În pachet este inclus însă unul de doar 512 MB. Nu lipseşte nici accelerometrul care poate fi folosit, printre altele, pentru oprirea sunetului în cazul apelurilor ori alarmelor.

Software

Nokia 6600 slide nu este un smartphone, ci un telefon normal dotat cu sistemul de operare S40 5th edition, cu Feature Pack 1. Spre deosebire de majoritatea telefoanelor standard care pot stoca 1000 de contacte în agenda, Nokia 6600 slide acceptă chiar 2000 de contacte. În plus, cu ajutorul aplicaţiei Nokia Maps, contactele care au trecută şi adresa pot fi localizate pe hartă.

Alte aplicaţii

Pe partea multimedia, Nokia 6600 slide oferă o cameră foto de 3.2 MP cu autofocus şi LED pe post de bliţ, un player muzical cu o funcţionalitate şi interfaţă mulţumitoare şi radio cu RDS. În afară de acestea şi de restul aplicaţiilor standard (gen Calendar, Task, Notes etc.), telefonul mai include şi alte programe. Printre acestea Nokia Maps. Fanii jocurilor de table vor putea juca în autobuz, tramvai sau metrou Backgammon.

Bateria este destul de mare pentru un telefon din clasa medie: Li-Ion de 1000 mAh. Nokia promite 340 de ore în standby sau 4 ore de convorbiri.

Una peste alta, pentru cei care nu au pretenţii foarte mari de la un telefon sau mai bine spus pentru cei care se mulţumesc cu un telefon normal, nu un smartphone, Nokia 6600 slide este o alegere interesantă. Arată bine şi punctează la mai toate capitolele funcţionalităţii, inclusiv conexiunea 3G la Internet. Dispozitivul are totuşi unele mici scăpări. De exemplu, nu are programe de vizualizat documente, iar slotul de memorie este plasat sub baterie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News