Nokia 808 PureView – disponibil la precomandă pentru 599 euro!

10.04.2012
Nokia 808 PureView - disponibil la precomandă pentru 599 euro!

Nokia 808 PureView este un produs care se face cunoscut mai degrabă prin abilităţile camerei foto şi nu funcţia principală, cea de smartphone.

Nokia 808 PureView

Totuşi, asta nu împiedică comercializarea sa la un preţ de-a dreptul exorbitant, de 599 euro în versiune fără abonament. Deşi neconfirmat oficial de către Nokia, preţul este afişat de NStore – unul dintre magazinele retail recomandate chiar pe pagina oficială Nokia Italia.

Nokia 808 PureView

Pentru preţul plătit, primim în schimb un smartphone capabil să obţină poze la o rezoluţie anunţată de 41 MP, ce se traduce de fapt în aproximativ 5MP efectivi, după aplicarea procedeului oversampling dezvoltat de Nokia. În rest, 808 Pure View este un smartphone banal cu sistem Symbian Belle, echipat cu un ecran de 4 inch ce suportă rezoluţia 640×360 pixeli.

Nokia 808 PureView

Pe lângă poze de o calitate superioară, camera foto cu lentile Carl Zeiss mai oferă şi o funcţie de filmare cu rezoluţie 1080p, ce beneficiază de suport pentru focalizare continuă.

Configuraţia mai oferă un procesor single-core la 1.3 GHz, 512 MB memorie RAM şi 16 GB memorie internă, slot pentru card microSD, respectiv conectivitate 3G HSPA la 14.4 Mbps şi WiFi N.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult