Lumia 800, cel mai bine vândut smartphone Nokia de până acum?

18.11.2011
Lumia 800, cel mai bine vândut smartphone Nokia de până acum?

Nokia 800 este foarte bine primit de publicul din Marea Britanie, reuşind să strângă încă din ziua lansării un număr record de precomenzi. Conform estimărilor Orange UK, Lumia 800 a strâns deja cel mai mare număr de precomenzi înregistrat vreodată pentru un handset Nokia, depăşind modele extrem de populare ca Nokia 5800 şi N95.

Lumia 800

În ciuda optimismului afişat de Nokia, meritul succesului de care se bucură Lumia 800 în Marea Britanie nu poate fi atribuit în totalitate echipei de design. Orange UK a demarat o campanie foarte agresivă pentru promovarea handset-ului Nokia, recompensând aproximativ jumătate dintre clienţii care au comandat în avans telefonul Lumia 800 cu o consolă Xbox complet gratuită. Cum era de aşteptat, oferta a prins foarte bine, chiar dacă este vorba doar de o versiune low-end a consolei Xbox.

Nokia 800, la pachet cu o consolă Xbox 360

Operatorul plănuieşte să extindă valabilitatea promoţiei, cu scopul a promova consola Xbox 360 şi printre clienţii noi, interesaţi să achiziţioneze un handset Nokia 800 în pachet cu abonament.

Chiar dacă cifrele de vânzări şi precomenzi înregistrate de Nokia în alte regiuni ale lumii nu se vor ridica la nivelul celor mai de succes modele iPhone sau smartphone Android, succesul înregistrat cu Lumia 800 poate readuce compania pe un trend pozitiv, ajutând la recâştigarea cotei de piaţă pierdută în ultima perioadă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News