Nokia N82 – Best camera phone

Nokia N82 - Best camera phone
Nokia N82 – fotografii

Nokia N82 este un telefon scump în momentul de faţă (aproximativ 2100 RON), dar testele demonstrează că este un produs de top la toate capitolele, mai puţin pe partea de navigare GPS. Zilele acestea l-am folosit pe post de cameră foto, iar curiozitatea mea cea mai mare a fost: oare dacă mi-l cumpăr va înlocui cu succes un aparat digital compact? Practic, aceeaşi întrebare pe care majoritatea dintre voi v-o puneţi înainte de a achiziţiona un telefon dotat cu o cameră foto performantă.

Nokia N82 - fotografii

Pentru prima dată în istorie, un telefon îndeplineşte cerinţele unui fotograf amator şi acesta este Nokia N82. Cel mai bun argument în acest sens este calitatea imaginii, foarte bună, susţinută de lentilele Carl Zeiss şi puternicul bliţ Xenon. Fie că pozele au fost realizate în interior sau exterior, în lumină naturală sau artificială, majoritatea dintre ele se pot compara cu cele realizate de o cameră compactă entry-level.

Nokia N82 - fotografii

Sigur că vor exista voci care să critice, pentru că pozele sunt departe de perfecţiune (iar dacă erau ideale, ce rost mai aveau aparatele DSLR?), culorile sunt prea saturate uneori, iar zgomotul din imagine este şi el prezent la datorie. Însă, una peste alta, când priveşti fotografiile făcute cu Nokia N82, ai acea satisfacţie specifică reuşitelor, ai sentimentul că deţii un produs de calitate.

Nokia N82 - fotografii

Până la urmă, preţul rămâne principaul duşman care poate să-ţi pună piedică în cursa către telefonul multimedia absolut, Nokia N82. Probabil că nu pentru prea mult timp, însă dacă aştepţi ca vremea să treacă vor intra pe piaţă alte şi alte dispozitive, din ce în ce mai capabile, iar tu vei fi mereu cu un pas în urmă. La fel de adevărat este că nu-i deloc uşor să deţii gadget-uri ultimul răcnet, dar asta depinde doar de tine. Urmează galeria multimedia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News