Aproape ideal, Nokia N93i

Aproape ideal, Nokia N93i
Foto & Video – pentru artistul din tine

Foto & Video – pentru artistul din tine

Nokia N93i este înzestrat cu cameră foto de 3.2 MP, lentile Carl Zeiss Vario-Tessar cu zoom optic 3x. Comutarea pe modul foto se poate face din meniu sau prin rotirea ecranului TFT ce are şi rol de viewfinder. Este oarecum incomodă realizarea fotografiilor deoarece telefonul se ţine asemănător cu camerele video şi în momentul în care apeşi pe butonul de declanşare nu prea mai poţi să-l menţii într-o poziţie stabilă. Din această cauză, unele poze vor ieşi neclare.

N93i N93i

Deşi prezenţa zoom-ului optic nu înseamnă şi calitate sporită a fotografiilor, mă aşteptam la mai mult din partea vestitelor lentile Carl Zeiss. Pozele nu ies grozav, zgomotul din imagine este ridicat, iar la multe dintre ele se observa o uşoară înnegrire a colţurilor imaginii (vignetare). Cu ajutorul zoom-ului digital de până la 20x iţi redescoperi pasiunea pentru pictură, dar mai bine măreşti imaginea din Photoshop sau alt program de editare foto. Iată de ce:

N93i N93i

În modul macro lucrurile stau cu totul altfel: pozele ies foarte clare, fără aberaţii cromatice, o adevărată încântare.

N93i N93i
N93i N93i

N93i are chiar şi un led flash ce îmi aduce aminte de lanterna unui vechi telefon, Nokia 1100. Se recomandă a fi folosit doar dacă ai rămas pe undeva în beznă, mai degrabă decât să faci poze noaptea. Nici în spaţiile închise, luminate artificial, lucrurile nu stau mai bine. Rămâne să te consolezi cu pozele făcute când soarele străluceşte, cerul e albastru şi copacii infloriţi.

Nokia N93i nu poate înlocui o cameră foto digitală, mai ales dacă ai şi ceva pretenţii. În schimb, este excelent în modul video, poate cel mai bun din acest punct de vedere. Se numără printre puţinele telefoane care filmează la rezoluţie VGA (640×480 pixeli) şi 30 cadre/secundă. În timpul înregistrării se poate folosi şi zoom-ul, dar pentru ca imaginea să nu tremure (prea tare) activează din meniu stabilizatorul video. Microfonul este sensibil, captează sunetul excelent, deci notă maximă la capitolul video. Tot aici, merită menţionată şi dotarea telefonului cu TV-Out.

De aici puteţi descărca fişierele video la dimensiunile originale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News