Nokia 5 iese din testele de anduranţă mai bine decât multe modele high-end [VIDEO]

26.12.2017
Nokia 5 iese din testele de anduranţă mai bine decât multe modele high-end [VIDEO]

Dintre toate smartphone-urile Nokia lansate deja, modelul Nokia 5 a fost singurul care s-a ferit de tratamentul testelor de rezistenţă de pe canalul JerryRigEverything. În ultimii ani, de când au apărut informaţii despre iPhone 6 şi problemele cu îndoirea telefonului, acest canal a devenit sursa principală pentru a vedea dacă dispozitivele pe care urmează să le cumpărăm pot rezista şi abuzului fizic în timp, fie că vorbim despre evitarea unor accidente sau despre deteriorarea în utilizare de zi cu zi.

Nokia 5 din fericire este la fel de „puternic” precum modelele lansate anterior, HMD Global reuşind să realizeze un terminal bine pus la punct din toate punctele de vedere. Capacul metalic de pe spate nu se zgârie uşor, sticla de pe display protejează la fel de bine împotriva zgârieturilor precum modelele de top de pe piaţă, în timp ce temperaturile ridicate nu pot deteriora permanent display-ul întrucât este vorba despre un panou IPS care îşi revine imediat.

Fiind vorba despre un smartphone ieftin, mulţi s-ar fi aşteptat ca acesta să se îndoaie, sau măcar să pară că poate fi îndoit cu uşurinţă, având în vedere că foloseşte materiale mai ieftine decât Nokia 8 sau Nokia 6, însă nu este cazul. Nokia 5 reuşeşte să iasă din testul de anduranţă destul de bine, în comparaţie chiar şi cu smartphone-uri de top, cel mai recent, Razer Phone reuşind să rămână cu semne permanente la nivelul carcasei.

Noi am testat Nokia 5 în urmă cu câteva luni şi în afară de câteva neajunsuri la nivelul software şi compromisuri la anumite aspecte, care sunt normale pentru acest buget, sunt puţine lucuri pe care i le-am putut reproşa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult