Nokia 7 şi noul Nokia 6 au primit actualizare la Android Oreo

16.01.2018
Nokia 7 şi noul Nokia 6 au primit actualizare la Android Oreo

HMD Global are o prezenţă pe piaţa de smartphone-uri de sub un an, dar a reuşit în această perioadă scurtă de timp să iasă în evidenţă, în special datorită actualizărilor software foarte rapide în comparaţie cu concurenţa. Câteva dintre dispozitivele Nokia mai vechi au deja disponibilă actualizarea Android 8.0 Oreo fie în versiune finală, fie în beta, iar acum dispozitivele cele mai recent lansate au primit acelaşi tratament. Noul Nokia 6 (2018) şi Nokia 7 beneficiază acum ce cel mai recent sistem de operare de la Google.

Nokia 7 şi Nokia 6 (2018) au fost lansate foarte recent şi în ciuda faptului că Android 8.0 Oreo era disponibil înainte de apariţia lor pe piaţă, telefoanele au fost livrate cu Android 7.1.1. Nokia 6 (2018) s-a lansat în China de numai două săptămâni, iar actualizarea este deja disponibilă, sugerând că există şi alte motive pentru a nu oferi Android 8.0 din fabrică. Se pare că mulţi producători evită să ofere suport pentru Project Treble de la Google prin lansarea cu o versiune mai veche a sistemului de operare.

Momentan, Nokia 7 şi Nokia 6 (2018) sunt disponibile doar în China. HMD Global nu a oferit detalii despre posibilitatea lansării în afara acestei regiuni, însă dacă strategia de lansare va fi similară cu cea de anul trecut, aceste modele, alături de altele mai noi vor fi prezentate la Mobile World Congress, cu o lansare programată pentru primăvara acestui an pe pieţele vestice.

Important pentru fanii brandului Nokia este că noile dispozitive ar putea fi lansate pe piaţa din Europa cu Android 8.0 pre-instalat, sau disponibil imediat după lansare ca actualizare OTA. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult