Nokia 7500 Prism, frumos foc

25.09.2007
Nokia 7500 Prism, frumos foc
Cu bune şi rele

Cei pentru care gradul de personalizare este un criteriu important vor aprecia nivelul de configurabilitate al lui Nokia 7500 Prism şi cele nu mai puţin de 12 teme incluse, toate în strânsă legătură cu desingul telefonului. Ca o caracteristică aparte a acestui model, trebuie spus că este posibilă afişarea notiţelor în ecranului active standby.

Player-ul MP3 este similar din multe puncte de vedere celui avut de Nokia 5300, putând să ruleze formatele MP3, MIDI, AAC, AAC+ şi WMA. Pentru cei care folosesc căşti bluetooth există profilul A2DP. În ceea ce priveşte player-ul video, acesta ştie să citească filmuleţe în formatele 3GP şi MP4. Nu lipseşte nici tunerul FM, ce memorează pâna la 20 de posturi radio şi poate fi folosit fără căşti. Nu are, din păcate, RDS (Radio Display System).

Camera foto este unul din punctele slabe lui Nokia 7500 Prism. Rezoluţia este de doar 2 MP. Lentilele nu sunt protejate, cum era normal, prin cover-uri care să le apere de zgârieturi, iar calitatea fotografiilor este medie. Filmele înregistrate cu ajutorul acesteia vor avea format QCIF, adică o rezoluţie de numai 176 x 144 pixeli.

Nokia 7500 Prism

Bune şi rele

Dincolo de aspectele evidenţiate în acest articol, mai trebuie scoasă în evidenţă calitatea bună a semnalului şi a sunetului în timpul convorbirilor. Ca aspecte mai puţin lăudabile trecem calitatea departe de extraordinar a camerei foto (comparând-o cu cele ale altor telefoane din acelaşi segment, nu cu o cameră dedicată), ecranul întunecos şi lipsa funcţiei hot-swap pentru cardul de memorie. Fără hot-swap va trebui închis telefonul de fiecare dată când se scoate sau introduce cardul în telefon. Nu are nici 3G, nici WLAN. Tot aici trebuie trecută şi bateria Li-Ion de 700 mAh. Producătorul specifică 10 zile în standby sau 2 ore şi 50 de minute de convorbiri ca durată de viaţă a acesteia. De la cele 10 zile, durata de viaţă a bateriei scade la 2 zile sau chiar o singură zi în condiţii de folosire intensă.

Poate tocmai din cauza, sau mai bine spus datorită acestor minusuri , Nokia 7500 Prism costă numai aproximativ 750 RON. Un telefon fashion este însă un telefon fashion, nu impresionează din punctul de vedere al funcţionalităţii. Nu ne rămâne decât să aşteptăm ziua in care telefoanele fashion nu vor fi doar "frumoase foc", ci vor oferi şi o funcţionalitate pe măsură. Până atunci ne mulţumim cu Nokia 7500 Prism.

Desing de 5 stele

Trebuie să admit că prima oară când am auzit de Nokia 7500 Prism şi am văzut primele imagini, nu am fost impresionat. Am crezut că este un experiment din seria cât de departe poate merge imaginaţia designerilor de telefoane fashion şi, să fiu sincer, nu mi-a plăcut cum arăta. Însă acum, pot să spun că imi place designul acestui model. Îmi plac în primul rând culoarea şi designul tastelor, adică exact elementele care m-au făcut să fiu sceptic la început.

Nokia 7500 Prism are măsuri apropiate de standard, cu 109 x 44 x 14 mm şi numai 83 g. În pachet sunt incluse un card microSD de 512 MB (fără adaptor din păcate) şi o cască stereo, modelul HS-47.

Desing avangardist

Fiind un telefon fashion, Nokia 7500 Prism pune, cum este şi normal, accentul pe design. Acesta nu numai că este într-adevăr unul deosebit de atrăgător, dar este şi inovator. Are la bază un plastic negru, strălucitor, decorat cu sporadice detalii metalice, ceea ce îi conferă un plus de eleganţă. Tastatura este şi ea la rândul ei în ton cu ideea de prismă. Absolut toate tastele, inclusiv cele de convorbiri şi cele soft, sunt triunghiulare. Două căte două, tastele formează romburi. Contrar primei impresii, tastatură este confortabilă, uşor şi în acelaşi timp plăcut de folosit. Chiar şi joystick-ul este încadrat într-un romb.

Nokia 7500 Prism

Cei de la Nokia nu au exagerat cu butoanele externe. Latura stângă este complet goală, în vreme ce pe partea dreaptă au fost plasate butonul pentru cameră şi pentru reglarea volumului, iar sus avem doar butonul de pornire/oprire. Ecranul are 2 inch şi este puţin întunecos. Deasupra sa este plasat speaker-ul.

Smartphone

Nokia 7500 Prism este, în esenţă, un smartphone, graţie sistemului de operare Symbian S40. Chiar dacă nu este cel mai nou sistem de operare pentru telefoane mobile, acest S40 beneficiză de Feature Pack 5, ceea ce îl aduce aproape de popularul S60, atât ca interfaţă, cât şi ca funcţionalitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News