Nokia 8 apare într-o imagine de presă. Lansarea ar putea avea loc foarte curând

19.07.2017
Nokia 8 apare într-o imagine de presă. Lansarea ar putea avea loc foarte curând

Ne apropiem din ce în ce mai mult de momentul în care HMD Global va anunţa noul flagship cu Android al brandului Nokia. Momentan, gamade smartphone-uri sub prestigiosul nume include un model entry-level sub forma lui Nokia 3 (pe care l-am testat de curând) şi două modele mid-range: Nokia 5 şi Nokia 6. Se pare că în curând vom primi şi un smartphone „high-end” numit Nokia 8, care va beneficia de hardware comparabil cu cel al companiilor concurente, cu o cameră foto performantă şi un design plăcut.

Evan Blass, responsabil pentru multe leak-uri din industria de dispozitive mobile, a publicat o fotografie pe contul său de Twitter, cu un smartphone Nokia pe care îl numeşte Nokia 8. Am mai auzit zvonuri despre Nokia 8 şi despre designul său, însă este prima dată când vedem telefonul într-o fotografie clară, care să nu acopere complet designul. Poziţionarea camerei, butoanelor, hardware-ul intern şi dimensiunile vehiculate în raport cu acest model se aliniază cu ceea ce am văzut în urmă cu câteva luni într-un leak cu un dispozitiv protejat de o husă de protecţie din plastic, care ascundea aspectul general al telefonului.

Avem de a face cu un sistem dual-camera poziţionat central în mod vertical pe partea din spate a telefonului şi logo-ul ZEISS, care sugerează că parteneriatul cu celebrul producător de echipamente foto a intrat deja în vigoare. Spatele telefonului pare să fie realizat complet din aluminiu, cu un design apropiat de cel al lui Nokia 6, lansat în primăvara acestui an. Pe partea din faţă poate fi observată sticlă 2.5D, un ecran de dimensiuni mari şi butoane capacitive care flanchează un buton home cu senzor de amprentă integrat.

Conform informaţiilor disponibile în acest moment, Nokia 8 va beneficia de un chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM şi ecran de 5,5” cu rezoluţie QHD. Preţul pentru modelul flagship de la Qualcomm ar putea fi de sub 600 de euro, lucru care i-ar putea asigura un avantaj competitiv în piaţă faţă de concurenţa directă de pe segmentul high-end.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult